Hop(korrels) filteren

Gestart door -J DOPP, 27-08-2007 17:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Walter

Het zal ongetwijfeld heel amateuristisch klinken, maar ik giet het wort na het koken altijd door een groot vergiet (fijnmazig om bloem mee te zeven). Dit houdt de meeste trub tegen en alle hopbloemen die in dit vergiet nog een soort extra filterbed gaan vormen.

Edgar

Als het na het koelen is klinkt het niet al te amateuristisch hoor.

Walter

Nope eigenlijk voor het koelen  :verbergen: maar ik ben nog aan mijn wortkoeler (dompelaar) aan het werken, dus dat kan ik makkelijk veranderen.  :dansen:

Wat wel is, deze zeef houdt dus echt goed tegen hé, en toch verstopt ze niet zo snel. De truuk is om er eerst wat hopbloemen in te krijgen voor een fonke (bodempje voor de Noorderburen) en dan gaat dit vanzelf als filterbed dienen. Deze zeven kan je makkelijk in een blokker of case of wat dan ook kopen voor geen geld. Je hebt ze in plastic en ook in rvs en het kan na afloop gewoon mee in de vaatwasser. Handig toch?  :brouwen:

oranjeboombiertje

Wanneer je dit warm doet krijg je oxidatie. Je kunt dus beter eerst koelen en dan gieten met het wort. Je bier zal daardoor veel beter worden.

 :degroeten:
Wesley

Walter

Ok, dan toch even die dompelkoeler maken voor mijn volgende brouwsel.

Hopmans


CiteerWanneer je dit warm doet krijg je oxidatie.

Dat loopt zo'n vaart niet.
Als je het voorzichtig doet, dan is er niets aan de hand.

 :degroeten:

Johannes

Zucht... Hop hou toch eens op om oxidatie te promoten. Het is een gouden regel in Brouwland dat je oxidatie voorkomt. Hoe kun je nou wort voorzichtig door een filterdoek gooien? En hoe makkelijk is het om een dompelkoeler te maken.

Hopmans

Dat weet ik ook wel, maar men moet ook niet paranoïde gaan worden.
Je moet voor oxidatie flink gaan spetteren hoor.

Men moet eerder bang zijn voor oude hop heb ik gemerkt in Oss.
Oude hop heeft de meeste bieren de das omgedaan.

 :degroeten:

Edgar

Citaat van: Sharky op 24-10-2007  09:39 uDat loopt zo'n vaart niet.

Kolder Hop. Het loopt wel zo'n vaart, dat soort maatregelen tegen oxidatie maken je bieren duidelijk frisser en zeer zeker beter houdbaar.

Citaat van: Sharky op 24-10-2007  10:29 uDat weet ik ook wel

nou, laat het eens merken dan.

Citeermaar men moet ook niet paranoïde gaan worden.

Daar is ook geen sprake van. Misschien wel een beetje paranoïde om hier paranoia te zien?

Johannes

Paranoide worden en zo goed mogelijk bier willen brouwen zijn 2 totaal verschillende dingen.

Hopmans


Citeernou, laat het eens merken dan.
OK.

 :degroeten:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.