OBBK 2015 A3 Witbier

Gestart door R.Vermerris, 12-10-2015 20:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

R.Vermerris

OBBK 2015 A3 Witbier
Naam brouwers:  Peter en Rene Vermerris
Lid van De Deltabrouwers, Goes
Brouwdatum:  3 mei 2015
Botteldatum:  28 mei 2015

Biertype: Witbier
Volume: 40 liter
Begin SG: 1054 (13.8 Brix)
Eind SG: 1015
Kleur:  <10 EBC
Berekende bitterheid:  23 EBU
Berekend alcohol %: 5.6 vol%

Mout
5250 gram  Pilsmout  3 EBC
5250 gram  Tarwemout 3 EBC

Totaal: 10500 gram stort

Kruiden / additieven
Koriander: 24 gram (laatste 10 minuten meegekookt)
Sinaasappelschil:  25 gram (laatste 10 minuten meegekookt)

Water
Brouwwater:  55 liter
Spoelwater:  11 liter (aangezuurd tot pH = 5.8 met melkzuur)
Totaal:  66 liter

Maischschema
Temperatuur in °C:  55 / 63 / 72 / 78
Tijd in minuten :      15 / 30 / 20 / 5

Hop
Cascade, Bloemen  7.2 %, 51.2 gram, 70 minuten meegekookt

Kooktijd
Totale kooktijd wort: 70 minuten
Kookpan inhoud: 70 Liter

Vergisting
WB-06 korrelgist (2 zakjes)
Giststarter:  Geen (los op wort gestrooid)
Vergisting uitgevoerd in 2x 20 liter
Hoofdgisting:  14 dagen bij 20 gr C
Nagisting:  11 dagen bij 20 °C
Suiker voor gisting op fles: 6 gram/liter

Klassering: 3e plaats klasse A – 85 punten  :brouwen:

Amateurke

Proficiat!
Vraagje: koriander: hele korrels of gemalen?

R.Vermerris

CiteerVraagje: koriander: hele korrels of gemalen?

De koriander is gemalen in een oude koffiemolen en 10 minuten voor het einde van het koken toegevoegd. De sinaasappelschil is niet gemalen :biersmile:

Jacques

Mooi Rene dat jullie weer eens een prijs hebben gewonnen. Jullie hebben bewezen mooie bieren te kunnen brouwen. Gefeiliciteerd!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.