biRRo's Sterke Saison

Gestart door biRRo, 19-09-2015 16:13 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

biRRo

Mijn eerste brouwsel en nog erg goed gelukt ook!
Recept is in bijlage, uit BrouwHulp.

Eric v B

Voor de mensen die geen Brouw Hulp hebben:

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam recept1st Hoppy Ending
Brouwdatum06-05-2015
BiertypeSaison (Sterke)
Volume20,0 l
Begin SG1,067 SG
Berekende kleur (Daniels)13 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)44 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row][row]
HoeveelheidIngrediënt
25,00 lKraanwater Mierlo7,82 mlMelkzuur4,26 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
59 mg/l6 mg/l11 mg/l206 mg/l20 mg/l21 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,300 kgPilsmoutHolland.malt3 EBC56,9 %
2,000 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC34,5 %
0,250 kgAroma 50Dingemans50 EBC4,3 %
0,250 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC4,3 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.45 min.4,5 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.10 min.4,5 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.4,5 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
34,1 gCentennial (biRRo)bellen9,0%60 min.34,5 IBU
15,0 gCentennial (biRRo)bellen9,0%20 min.9,2 IBU
29,0 gCentennial (biRRo)bellen9,0%0 min.0,0 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)French Saison (3711)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting20,1 °C
Max. temp. hoofdvergisting25,9 °C
Eind temp. hoofdvergisting25,6 °C
Eind SG hoofdvergisting1,006 SG
Temp. nagisting25,0 °C
Temp. lagering0,0 °C


biRRo

Eind SG na de vergisting/ voor het bottelen was 1,006. Dit lijkt niet helemaal goed overgekomen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.