3 dagen gelijk SG maar wel actief waterslot

Gestart door Frank Cameron, 26-04-2017 17:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Frank Cameron

Dag Brouwers,

Mijn eerste brouwsel ooit staat nu sinds vrijdag te gisten.
De Begin SG was 1066 en staat nu al 3 dagen op 1024 ( dit zou volgens de fabrikant uiteindelijk 1007 moeten worden)

Recept:
Het betreft een Vlaams Blond moutpakket van Argesan.
Een paar waarden die Arsegan opgeeft:

Beslagwater:           20 L
Spoelwater tot aan  24 L   
Totale kooktijd         90 min
Dit zou 20 liter moeten  opleveren
Mout soorten:         pilsmout en munichmout
Gist:                        Fermentis Safbrew S-33
Begin SG:                1062
Eind SG:                  1007

Er is echter nog wel 1 belletje in de 15 seconden te zien in het waterslot.
Is dit het moment om over te hevelen om te lageren of zelf te bottelen? Wat zouden jullie doen?

Groeten Frank

Marcel_k

Hi Frank,

Welkom hier.
Mijn eerste reactie: zoek in dit forum eens op het woordje 'geduld' , dan kom je al een heel eind denk ;-)

En verder: wacht gewoon nog eens een weekje, en niet elke dag je emmer openen om het sg te meten ivm potentiële besmettingen.
toi toi!

Jacques

Het is de laatste tijd vaker hier op het forum geschreven maar de handleiding die bij de Arsegan pakketten zit geeft een veel te optimistische kijk op de vergistingsgraad die je haalt met de Fermentis Safbrew S-33.
Volgens Fermentis is die 70% maar Arsegan (lees Brouwmarkt) gaat om onduidelijke redenen uit van 89%, hetgeen volkomen niet reëel is.

Het is nog maar 6 dagen geleden dat het bier gebrouwen is. Je hebt nu een vergistingsgraad van 62%. Laat het nog minstens 4 dagen staan. Het SG zal waarschijnlijk nog een paar puntjes zakken. Indien dat het geval is nog eens minstens 3 dagen wachten en controleren of het SG niet verder is gezakt. Indien dit niet het geval is kun je rustig bottelen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.