Bedankt voor al jullie reacties,
Wat EBC zegt is waar, “eerst maar eens gaan brouwen” maar ik heb nog niet alles bij elkaar en de leveranciers zitten hier niet om de hoek, ook voor de Herms is het hier in Spanje niet gemakkelijk om speciale zaken te vinden en vandaar binnenkort mijn bezoek in NL en België
Belangrijk is trouwens ook dat het water goed ruikt en smaakt.
Groeten,
A3
De smaak van het water is zacht en erg aangenaam dus het zal wel goed komen, over de pH in de maisketel heb ik mij al ingelezen, ik denk dat ik eerst een testje mix met mais en water in de verhouding maiswater/mais om vooraf voorbereid te zijn op de hoeveelheid toe te voegen melkzuur.
Deze link geeft hier veel info:
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,1281.0.html@ A3,
Ik ben erg onder de indruk van de informatie op jou site, speciaal de perfecte gisstarter, ik heb meteen vast Fermait-k besteld.
Enkel vallen brouwfouten eerder op, dus voor een eerste bier is dit wel wat tricky.
Mooi zo, kan ik dus veel van leren.
Gr. Hans