V.K.'53 (kolsch achtig bier)

Gestart door Eskil, 27-08-2015 21:46 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Eskil

Voor 19 Liter:

Premium Pilsmout       3500 g
Weizen hell.                     400 g
Caramunich.                    200 g
Cara hell.                          150 g

Hop 60 min.                          Hop 5 min.
Perle.       24 g                     Perle.         24 g
Tettnang 10 g                     Tettnang.  10 g

Inmaischen op 45 °C met 15 liter
15 min.  Op 55 °C
30 min.  Op 63 °C
25 min.  Op 72 °C (tot jod.normaal)
 2  min.  Op 78 °C
75 min. Koken

S.G. 1,048

RoodeLeeuwVenlo

Maakt caramunich hem niet te donker voor een Kölsch?

Eskil

Die zit er juist in om hem wat meer kleur te geven , hij zit op 11/12 EBC. Dat is zeker geen bleke kölsch, een beetje zoals Päffgen maar wel zoeter. Dat komt door de Weizen

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.