Jopen vijgenbier

Gestart door Kokkebil, 27-08-2015 08:35 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kokkebil

Wil een kloon van het Jopen vijgenbier brouwen.
Heeft iemand ervaring hiermee of een recept?

Hoeveel verse vijgen te gebruiken bij bijv. 10 liter?

bastiaanD

Ik heb het nu 3 keer geprobeerd. Hoewel echt heerlijke bieren waren ze echt anders als de vijgenbok van jopen. Ik zal het recept hier posten.

bastiaanD

6 kg pilsmout
1 kg caramelmout 150 ebc
0,1 kg chocomout 1000 ebc

25 ltr water

63 graden  1 uur
73 graden 30 minuten
78 - ff aantikken en klaar

1 uur koken met 1 kg vijgen, later ook variaties gemaakt met dadels rozijnen en abrikozen
25 gram huell melon 6,1 alpha - 1 uur meegekookt

Bedoeld sg was 1065 maar zat op 1082 dus een extra liter water toegevoegd waardoor ik op 1070 kwam

Vergist met T58

Ik en diverse vrienden vinden hem heerlijk!

Tip: ik heb de laatste keer het gedroogde fruit in de blender gedaan maar hoe haal je dat eruit? Ik dacht ik gebruik een kussensloop als zeef. Mijn mening best lekker als je naar bed gaat, mijn vrouw dacht daar toch heeeeeel anders over!


wilfred3871

Kun je iets meer over het recept vertellen?

Hoeveel bier had je gebrouwen en is die 25 liter om te maischen of ook om te spoelen?
Welke hop heb je gebruikt, wat was het EBU?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.