Gisteren gebotteld. Eerst overgeheveld naar een bottelvat, daar gemengd met suikerwater en vervolgens gebotteld.
Op twee punten verliep het niet helemaal vlekkeloos.
1. De drab op de bodem van het vergistingsvat bleek zachter en vloeibaarder te zijn dan ik verwacht had. Ongewild ging er bij de laatste liter(s) toch het een ander mee naar het bottelvat, ondanks droesemkop.
2. Ook het bottelen van de laatste liters ging niet lekker. Doordat het kraantje relatief hoog zit krijg je een moment dat er zuurstof meekomt, en als je schuin houdt gaat ook het bezinksel uit dit vat mee circuleren.
Vandaag wat flesjes bekeken en in meeste flesjes zie ik een dun laagje lichtergekleurd droesem liggen. Er is blijkbaar toch behoorlijk wat meegekomen.
Het bier smaakte gisteren op zich veelbelovend, maar ik begin me nu wel een beetje zorgen te maken.
Wat kunnen hiervan de consequenties zijn?