Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Rosé bier  (gelezen 2577 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Op de Fles

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 196
  • Land: nl
  • Proost !
Rosé bier
« Gepost op: 20-08-2015 12:32 u »
Na een paar geslaagde klonen krijgt moeder de vrouw ook interesse in het brouwen  :D
Haar voorkeur gaat uit naar een rosé bier.
Heeft er iemand nog een leuk en simpel receptje liggen?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline RienP

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.445
  • Land: nl
  • Meer recept-ideeën dan tijd om te brouwen.
Re: rosé bier
« Reactie #1 Gepost op: 20-08-2015 13:12 u »
Op het forum zijn verschillende recepten te vinden.
In de basis: 45% pilsmout, 45% tarwemout, minimaal 10% carapils, maischschema aanpassen voor meer body. 1-3 maanden lageren op het fruit. Ga ongeveer uit van minimaal 5-6kg fruit op 20l. Er zijn hier ook recepten te vinden van o.a. Orangeloo die het fruit al bij de hoofdgisting toevoegen, dus dat werkt ook. Even rondkijken dus.

Offline Markiej87

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.540
  • Land: nl
  • HenkeBier!
    • HenkeBier
Re: rosé bier
« Reactie #2 Gepost op: 20-08-2015 14:39 u »
Hou er wel rekening mee dat rosébier vaak zoet is. Bier wat hier genoemd wordt zal niet erg zoet worden, eerder een klein zuurtje van het fruit.

Offline ciesvandekwis

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.498
  • Land: be
  • napalm is er nog palm
    • De Gentse Biervereniging
Re: rosé bier
« Reactie #3 Gepost op: 20-08-2015 14:41 u »
Je kan het zoeter maken door:
- korter op 63 en langere tijd op 70-72° te maischen
- lactose toe te voegen laatste 15' kan koken (vanaf 300 g/ 20 L)

Offline edensan

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 252
  • Land: nl
  • mijn overuren worden uitbetaald in Dingemans mout!
Re: Rosé bier
« Reactie #4 Gepost op: 25-12-2015 10:13 u »
Fermentis s33 heeft 25% restsuikers geeft ook zoet bier.

Tags: