Door een flinke verbouwing hier thuis ben ik al een tijd niet meer aan brouwen toegekomen.
Inmiddels is er weer wat meer tijd gekomen en wil ik weer gaan brouwen.
De voorraad grondstoffen die ik heb is inmiddels al 1,5 jaar oud.
Kan ik er nog wat van gebruiken? Wat denken jullie?
Diverse soorten mout heb ik op keldertemperatuur bewaard, afgesloten in de bekende 25 liter vergistingsemmers (met deksel zonder gaatje).
Hoofdzakelijk is het pilsmout, maar ook havervlokken, munchener, chocolade, special B en tarwemout.
Hop heb ik altijd in de vriezer bewaard bij -25 ºC.
Alle hop heeft een houdbaarheidsdatum van 4-2013.
Chalanger bloemen, amarillo pellets zitten nog vacuüm verpakt in de originele aluminium verpakking.
Perle, Saaz, Cascade, Target en Hersbrucker zijn reeds geopend geweest, en verpakt in plastic zipzakken.
Wat zijn goede indicaties om bederf te herkennen?
Alle tips zijn meer dan welkom!