Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Help!  (gelezen 6619 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Robin K

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 234
  • Land: nl
Re: Help!
« Reactie #25 Gepost op: 30-07-2015 19:02 u »
Je zegt ook '...zilverkleurige doppen liggen maar die zijn hetzelfde als de witte'.
Heb je dan ook doppen die 'anders' zijn?

Ik had een zak van 500 stuks witte en een zak van 500 stuks zilveren gekocht. Deze waren
van het zelfde merk dus misschien kunnen deze hetzelfde probleem geven  :weetniet:


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Kokkebil

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 773
  • Land: 00
  • Hou van water,mits het langs de brouwer is geweest
Re: Help!
« Reactie #26 Gepost op: 31-07-2015 10:10 u »
Ik had een zak van 500 stuks witte en een zak van 500 stuks zilveren gekocht. Deze waren
van het zelfde merk dus misschien kunnen deze hetzelfde probleem geven  :weetniet:

Ik denk dat alle doppen die hier worden verkocht uit dezelfde fabriek komen, Robin.
Brweferm.Brouwmarkt,Arsegan etc.

Offline Kokkebil

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 773
  • Land: 00
  • Hou van water,mits het langs de brouwer is geweest
Re: Help!
« Reactie #27 Gepost op: 01-08-2015 10:18 u »
Gisteren weer een fles opengemaakt,waar ik andere doppen had opgedaan.
Wel iets meer koolzuur,maar het bier smaakt zurig!
Dat kan dus door de gootsteen.
Wat zou hier mis kunnen zijn gegaan?
Temperatuur?
Het was erg warm tijdens het brouwen en tijdens de gisting en klaring.
Ik had twee vaten,welke niet samen in de koeling pasten en heb ze om-en om steeds een paar dagen koel gezet.
Dit is voor het eerst in al die jaren dat er een brouwsel door de gootsteen kan.
 :'( :'( :'(

homoeccentricus

  • Gast
Re: Help!
« Reactie #28 Gepost op: 01-08-2015 10:49 u »
Het scheermesje van Ockham fluistert mij in dat er meer kans is dat er iets fundamenteel met het brouwproces is misgegaan dan dat de kroonkurken een fabricatiefout zouden hebben. Je zegt zelf dat de temperaturen extreem waren. Ik krijg de indruk dat de gist toen het loodje heeft gelaten. En de zurige smaak die je nu krijgt wordt dan veroorzaakt door een infectie.


Offline Kokkebil

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 773
  • Land: 00
  • Hou van water,mits het langs de brouwer is geweest
Re: Help!
« Reactie #29 Gepost op: 01-08-2015 14:55 u »
Het scheermesje van Ockham fluistert mij in dat er meer kans is dat er iets fundamenteel met het brouwproces is misgegaan dan dat de kroonkurken een fabricatiefout zouden hebben. Je zegt zelf dat de temperaturen extreem waren. Ik krijg de indruk dat de gist toen het loodje heeft gelaten. En de zurige smaak die je nu krijgt wordt dan veroorzaakt door een infectie.

Dat was mijn indruk ook. Temperatuur is echter nooit boven de 25 gr. geweest.
Ik heb een kelder maar ook daar was de temperatuur ca. 20 graden.

By the way:

Weer wat geleerd hier. Heb even Wikipedia erop nageslagen wat het scheermes van Ockham ( ben nogal weetgierig) is.
Weer wat wijzer geworden.

Offline JBL

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
  • Smaakevolutie is een grenzeloos begrip
Re: Help!
« Reactie #30 Gepost op: 01-08-2015 15:49 u »
Gisteren weer een fles opengemaakt,waar ik andere doppen had opgedaan.
Wel iets meer koolzuur,maar het bier smaakt zurig!
Dat kan dus door de gootsteen.
Wat zou hier mis kunnen zijn gegaan?
Temperatuur?
Het was erg warm tijdens het brouwen en tijdens de gisting en klaring.
Ik had twee vaten,welke niet samen in de koeling pasten en heb ze om-en om steeds een paar dagen koel gezet.
Dit is voor het eerst in al die jaren dat er een brouwsel door de gootsteen kan.
 :'( :'( :'(

Voor je door de gootsteen gaat gieten zou ik eerst nog wat andere flesjes proberen. Mogelijk is één flesje geïnfecteerd. Of één van beide vaten.

Tags: