Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Bier afvullen in blik  (gelezen 18003 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Haiko

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 27
  • Land: nl
  • In de hemel is geen bier daarom drink ik het hier!
Re: Bier afvullen in blik
« Reactie #75 Gepost op: 04-11-2018 21:57 u »
Pasteuriseren moet je dus niet gaan doen Dat doodt het gist in het bier. Maar je kan prima bier afvullen in blik, wat de grote jongens doen (Heineken, Grolsch etc die vullen af met koolzuur) dus dan zit er direct druk op de bus.

Als hobbybrouwer moet je dat dus niet doen dus..

Afvullen daarna heb je een slap blikje maar naar een paar weken komt je blikje op druk! (Hergisting op blik)

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 32.443
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Bier afvullen in blik
« Reactie #76 Gepost op: 04-11-2018 22:08 u »
Misschien dan toch maar wat langer koudhoppen op een lagere temperatuur...

Dan heb je meer kans op grasachtige smaken uit de hopblaadjes. Verder zijn de enzymen dan minder actief. Deze kunnen later bij de hergisting op de fles alsnog hun werk doen.

De oplossing is mijn inziens het bier steriel filteren en geen hop toe te voegen...

Offline bierinjisp

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 255
  • Land: nl
  • Hobbybrouwerij in oprichting
    • QBier.nl

Offline joenedu

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 406
  • Land: nl
  • In hops we trust
Re: Bier afvullen in blik
« Reactie #78 Gepost op: 14-11-2018 16:07 u »
Oei, domme opmerking van mij ;) Dat begint in de richting te komen.
(500 is inclusief verzendkosten)

Offline Jordy74

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 6
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Bier afvullen in blik
« Reactie #79 Gepost op: 19-02-2019 12:19 u »
Jaques,

Met andere woorden. Eigenlijk kan je voor de zekerheid, bier voor in een can eerst pasteuriseren,  dan in bijvoorbeeld een colakeg op koolzuur zetten, koelen, vervolgens met een tegendrukvuller de beercan vullen en dan direct sluiten met een felsmachine?
Zonder tegendrukvuller en hergisting krijg je immers geen druk in een can.

Volgens een beerkegfabrikant kan de keg max. 4 bar hebben en bij 6 bar barst hij open.
Zelf heb ik hier net  een Weizen gebotteld met 5 gram suiker per liter, daarna in een beugelfles met manometer weggezet op kamertemperatuur en die gaf na een week al 3,5 bar aan. Dan zit je hiermee al eigenlijk aan het max. van een beercan.

Bert

De blikjes ( wij noemen ze bussen ;) )kunnen een gegarandeerde druk aan van 6,2 bar. Bij hergisting zou dan ook echt geen probleem zijn.
Het probleem waar de grote jongens mee zitten wbt de hergisting op blik is juist te weinig druk direct na het afvullen. Hierdoor is stapeling van pallets een probleem.



Offline Brouwerij Hulzebos

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 215
  • Land: nl
  • Veldrijder en dwarse BIAB brouwer.
Re: Bier afvullen in blik
« Reactie #80 Gepost op: 20-02-2019 17:43 u »
Oei, domme opmerking van mij ;) Dat begint in de richting te komen.
(500 is inclusief verzendkosten)
Inderdaad, de pijzen beginnen spannend te worden, een keer slikken als je aftikt, een maand geen vlees eten.
Echter waar haal je die lege blikken voor een nette prijs?

Offline Barmosa

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 57
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Bier afvullen in blik
« Reactie #81 Gepost op: 20-02-2019 18:11 u »
Inderdaad, de pijzen beginnen spannend te worden, een keer slikken als je aftikt, een maand geen vlees eten.
Echter waar haal je die lege blikken voor een nette prijs?

Ik heb ball (europe) ooit eens gemaild (kon maar weinig blikleveranciers vinden) en gevraagd wat de minimale afname aan blikjes is... 150.000 :)
Daarna niet meer verder gekeken!

Offline Brouwerij Hulzebos

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 215
  • Land: nl
  • Veldrijder en dwarse BIAB brouwer.
Re: Bier afvullen in blik
« Reactie #82 Gepost op: 20-02-2019 19:03 u »
150.000 is iets teveel
1000 a 2000 is voor mij te doen als hobbybrouwer.
Maw met 3 blikjes per dag tik ik per jaar er toch wel 1000 door.

Tags: