Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Bier afvullen in blik  (gelezen 15143 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Haiko

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 27
  • Land: nl
  • In de hemel is geen bier daarom drink ik het hier!
Re: Bier afvullen in blik
« Reactie #75 Gepost op: 04-11-2018 21:57 u »
pasteuriseren moet je dus niet gaan doen Dat dood het gist in het bier. Maar je kan prima bier afvullen in blik, wat de grote jongens doen (Heineken, Grolsch etc die vullen af met koolzuur) dus dan zit er direct druk op de bus.

Als hobbybrouwer moet je dat dus niet doen dus..

afvullen Daarna heb je een slap blikje maar naar een paar weken komt je blikje op druk ! (hergisting op blik)

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.403
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Bier afvullen in blik
« Reactie #76 Gepost op: 04-11-2018 22:08 u »
Misschien dan toch maar wat langer koudhoppen op een lagere temperatuur...

Dan heb je meer kans op grasachtige smaken uit de hopblaadjes. Verder zijn de enzymen dan minder actief. Deze kunnen later bij de hergisting op de fles alsnog hun werk doen.

De oplossing is mijn inziens het bier steriel filteren en geen hop toe te voegen...

Tags: