Even een vraag van een onervaren brouwer aan de ervaren brouwers hier.
Omdat ik thuis alleen een gashaard heb, vooral heel veel of juist heel weinig warmte afgeeft, had ik ervoor gekozen om met deze koude dagen een warmte deken om de vergister te slaan. Verwarmen en isoleren dus, blijkbaar bleek dit dus wel te warm, zo'n 26.5 graden. Nu denk ik wel esters te proeven maar maar met mijn geringe ervaring weet ik dat niet.
Waar zit nu het probleem, ik begon op SG 1066. dat is nu gezakt naar 1040 maar de vergisting doet niks meer en zou rond de 1028 moeten uitkomen.
Het gaat om een oatmeal milk stout, dus kan het zijn dat mijn waardes worden beïnvloed door de lactose of de esters? Of heb ik door de hoge temperatuur de gist afgedood?
Na wat zelfstudie een extra zakje US-05 toegevoegd maar dat doet na 24 uur ook niks. Uiteraard staat hij nu kouder op een graad of 19.
Wat kan ik het beste doen nu?
Alvast bedankt!