Hallo allemaal,
Na al een hele tijd met opengeslepen fusten en gasbranders te brouwen, is er de grote behoefte aan meer controle. Gezien ik commercieel "huurbrouw" is controle over het proces erg belangrijk. De opties die ik voorhanden heb bij mijn huurbrouwerij werken zoveel prettiger en dit wil ik natuurlijk voor de receptontwikkeling ook grotendeels kunnen.
Nu is er het plan om een elektrische HERMS te bouwen. De basis zal gaan bestaan uit 2 SS brewtech ketels van 20 Gallon (76 Liter) en een 20 gallon geïsoleerde Mash tun van ss. Het systeem is gebaseerd op het systeem dat Korneel gebouwd heeft, maar dan zonder het automatische regelen van de kleppen. Ik wil alle koppelingen en verwarmingselementen bestellen bij brewpi. Deze spullen zien er erg prettig uit. De kosten/het budget is gelukkig ook niet echt een probleem. Hierover wel een paar twijfels/vragen.
-ik neem aan dat ik voor deze installatie gebruik moet maken van 5500kw verwarmingselementen. Krachtstroom is gelukkig geen probleem. Iemand ervaringen met deze elementen?
- Ik ben nog erg aan het twijfelen over een brouwcontroller. Iemand ervaringen met kant en klare dure varianten? Zijn er mensen die deze kunnen bouwen tegen betaling? Dit is het enige punt waar ik tegen op zie. (Elektronica is absoluut niet mijn expertise.) De controller moet de temperatuur van de mash tun en hlt kunnen regelen en dit natuurlijk via een vooraf ingesteld maischschema.
Daarbij wil ik gecontroleerd gaan vergisten in 3 ss brewtech brewmaster series cct's van 17 gallon. Deze gaan koelen met een chilly/Gamko koeler. Het verwarmen ben ik nog niet helemaal uit. Zou via een verwarmingspad kunnen die ss levert, maar dit zie ik nog niet helemaal voor me. Iemand ideeën?