Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 2015 E2 Oesterstout Rob Kijk in de Vegt  (gelezen 3668 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline De Kiekert

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
  • Land: nl
ONK 2015 E2 Oesterstout Rob Kijk in de Vegt
« Gepost op: 11-06-2015 16:54 u »
Onderstaand het recept van de Oesterstout in Klasse E met 85 punten. Goed voor een 2e plaats.

Jury-commentaar:Mooie stout, komt aardig in de buurt van het origineel.
                             Misschien wel boven het origineel te prefereren!
                             Sommige smaakcomponenten net wat sterker aanwezig dan in het origineel.
 
BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Brouwdatum04-01-2015
Volume26,0
Begin SG1,082 SG
Eind SG1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad75.6%
Alcoholgehalte8.2 vol.%
Berekende kleur (Morey)74 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)29 IBU
Brouwzaalrendement81,5 %
Kooktijd75 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
32,00 lWater uit Zwolle, Engelse Werk  periode jan-sept 2013
8,30 gCaCO3
14,35 lSpoelwater




Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
7,256 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC74,4 %
0,780 kgAroma 150Weyermann150 EBC8,0 %
0,722 kgCara 120Dingemans120 EBC7,4 %
0,546 kgGeroosterde tarweThomas Fawcett and Sons900 EBC5,6 %
0,449 kgCara-pilsWeyermann4 EBC4,6 %
0,000 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC0,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Stap 162,0 °C1 min.15 min.3,3 l/kg
Stap 268,0 °C12 min.45 min.3,3 l/kg
Stap 372,0 °C8 min.25 min.3,3 l/kg
Stap 478,0 °C12 min.5 min.3,3 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
20,0 gMagnumbellen13,6%60 min.21,0 IBU
28,0 gStyrian Goldings 5.5bellen4,9%30 min.8,1 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
getrapte starterOpkweek uit flesbovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting20,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting22,0 °C
Temp. nagisting22,0 °C


Ook hier komt er geen oester of zeewater/zout aan te pas. Bij het proeven en het zien/lezen van het etiket komt er voldoende oester mee 8)

Groet, Rob Kijk in de Vegt.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 32.725
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: ONK 2015 E2 Oesterstout Rob Kijk in de Vegt
« Reactie #1 Gepost op: 11-06-2015 20:52 u »
Hoi Rob,

Bedankt voor het plaatsen van het recept. De afgelopen jaren heb je vaker een prijs hebt gewonnen dan wel stond je als finalist op het forum bij de Brand Bierbrouwwedstrijd. Knap hoor!

Offline De Kiekert

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
  • Land: nl
Re: ONK 2015 E2 Oesterstout Rob Kijk in de Vegt
« Reactie #2 Gepost op: 12-06-2015 20:05 u »
Dank voor je compliment Jacques.

Tags: