ONK 2015 E2 Oesterstout Rob Kijk in de Vegt

Gestart door De Kiekert, 11-06-2015 16:54 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

De Kiekert

Onderstaand het recept van de Oesterstout in Klasse E met 85 punten. Goed voor een 2e plaats.

Jury-commentaar:Mooie stout, komt aardig in de buurt van het origineel.
                             Misschien wel boven het origineel te prefereren!
                             Sommige smaakcomponenten net wat sterker aanwezig dan in het origineel.
 
BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Brouwdatum04-01-2015
Volume26,0
Begin SG1,082 SG
Eind SG1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad75.6%
Alcoholgehalte8.2 vol.%
Berekende kleur (Morey)74 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)29 IBU
Brouwzaalrendement81,5 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten
[row][row]
HoeveelheidIngrediënt
32,00 lWater uit Zwolle, Engelse Werk periode jan-sept 20138,30 gCaCO314,35 lSpoelwater

[/tabular]

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
7,256 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC74,4 %
0,780 kgAroma 150Weyermann150 EBC8,0 %
0,722 kgCara 120Dingemans120 EBC7,4 %
0,546 kgGeroosterde tarweThomas Fawcett and Sons900 EBC5,6 %
0,449 kgCara-pilsWeyermann4 EBC4,6 %
0,000 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC0,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Stap 162,0 °C1 min.15 min.3,3 l/kg
Stap 268,0 °C12 min.45 min.3,3 l/kg
Stap 372,0 °C8 min.25 min.3,3 l/kg
Stap 478,0 °C12 min.5 min.3,3 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
20,0 gMagnumbellen13,6%60 min.21,0 IBU
28,0 gStyrian Goldings 5.5bellen4,9%30 min.8,1 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
getrapte starterOpkweek uit flesbovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting20,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting22,0 °C
Temp. nagisting22,0 °C

Ook hier komt er geen oester of zeewater/zout aan te pas. Bij het proeven en het zien/lezen van het etiket komt er voldoende oester mee 8)

Groet, Rob Kijk in de Vegt.

Jacques

Hoi Rob,

Bedankt voor het plaatsen van het recept. De afgelopen jaren heb je vaker een prijs hebt gewonnen dan wel stond je als finalist op het forum bij de Brand Bierbrouwwedstrijd. Knap hoor!

De Kiekert


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.