ONK 2015 A3 - Berliner Weisse

Gestart door Richard, 09-06-2015 22:28 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Richard

Hierbij het recept van de door mij ingezonden Berliner Weisse.
3de plaats klasse A 86 punten.

Recept: No Boil Berliner Weisse #2

Algemene Gegevens:
Begin SG: 1044    Eind SG: 1006    Bitterheid 4 EBU
Totaal:  30 liter
Moutstort:
4400 gram  Weyermann Extra Pale Premium Pilsner 2-3 EBC   
2200  gram Tarwemout 3  EBC   
Water:
Maischwater 30 liter
Spoelwater:  17.5 liter
10 ml melkzuur (80%).
Maischschema:
Temperatuur in °C:   52   63   68
Tijd in minuten :   10    45      20
Hop:
Saaz bloem 6 gram
Kooktijd:
0 min (na spoelen wort in kookpan naar 98 °C)

Gist:
WLP630 Berliner Weisse Blend 2 buisjes.

24 dagen later gebotteld, 8gr./ltr. bottelsuiker.
Eind SG 1006

Persoonlijk vind ik de schuimstabiliteit van dit bier onvoldoende.

Jacques

Richard,

Dank je voor het plaatsen van dit recept.
Je hebt het goed gedaan met twee prijzen tijdens het ONK.  :duimop:

seed7

Citaat van: Richard op 09-06-2015  22:28 uPersoonlijk vind ik de schuimstabiliteit van dit bier onvoldoende.

Bij een wort-pH boven de 4,5 maakt lactobacillus een enzym dat eiwitten denatureert die voor goed schuim verantwoordelijk zijn. Aanzuren van het wort kan een remedie zijn,

MP3 van een verhaal van prof Burghard Meyer Waar het precies te horen is weet ik niet meer.

Edit: bijgaande pdf

Ingo

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.