Schneiderweissen kloon

Gestart door Kokkebil, 03-06-2015 19:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kokkebil

Ben op zoek naar een recept voor een Schneiderweissen en Weihenstephaner kloon.

Hier heb ik wat gevonden maar ik word er niet erg wijs uit.

https://www.brewtoad.com/recipes/schneider-weisse-clone

Wie heeft wat of een suggestie waar ik wat kan vinden?

seed7

Bij de bron:
http://www.schneider-weisse.de/index.php?lang=de&tpl=brauerei.rohstoffe

Wat de Braumeister er natuurlijk niet bijvertelt is welk gerste- en tarwemout hij gebruikt :) Maar als je het gerstemout 50/50 pils muenchner neemt ben je denk ik al een heel eind op weg. Misschien zelfs ook wel een deel donkere tarwemout.

De gist kweek je heel makkelijk op uit een paar flesjes.

In het brewtoad recept verwarmen ze middels decoctie, ik dacht niet dat Schneider dat nog doet en als ze het nog wel doen dan maar een enkele stap.

Ingo

Kokkebil

Hier kan ik wel wat mee, alleen staan er geen maischtemperaturen en -tijden bij.

Totale kooktijd en kooktijd hop?

Hallertau hop kom ik steeds weer tegen tijdens het zoeken naar een recept!

seed7

Inmaischen zodat je iets boven de 50°C uit komt en dan meteen doorstoken naar de 63°C, 30 min rust 73°C 30 min rust, 60 - 90 minuten koken. Of als je dat makkelijker vind gewoon 60 minuten bij 66°C maischen en einde koken een klein beetje gistvoeding gebruiken.

Traditionele Duitse hop alleen voor het bitter ~13 IBU

Ingo

Kokkebil

Bedankt! Hoelang adviseren jullie om deze te laten rijpen? 1 maand? 2 maanden? Typisch terrasbier natuurlijk en ik ben er wel laat mee!

seed7

2 weken. Vers drinken en meteen nog een brouwsel er achter aan.

Ingo

homoeccentricus

Uit "Brewing with wheat":
- 60% tarwe, 39% gerst ("mostly pils"), 1% chocolate
- hop: magnum @60, Hallertau tradition @10
- maischen: 10 min @35, 10 min@45, 10 min@50, 5 min@64, en dan een ingewikkelde decoctie met 10 min@67, 20 min@70 en 5 min@95 (veel geluk hiermee!)
- verzuring met lactobacillus bij het koken
- gist wordt geënt op 16 ºC, dan 7 dagen op 22 ºC

Kokkebil

Deze link gepost door Seed7 geeft aan dat op 1 ltr. water 0,07 gram hop wordt gebruikt
Als ik dat dan doorreken naar bijv. 30 ltr. zou dit neerkomen op 2,1 gram hop.
Dat kan volgens mij niet kloppen.

http://www.schneider-weisse.de/index.php?lang=de&tpl=brauerei.rohstoffe

homoeccentricus

Klopt inderdaad niet. IBU van dit bier is 14. Voor 20 liter is dat met magnum @60 minuten dus 5.5 gram.  Nog wat verminderen om die Hallertau @10 bij te tellen.

Kokkebil

Citaat van: homoeccentricus op 07-06-2015  13:30 uKlopt inderdaad niet. IBU van dit bier is 14. Voor 20 liter is dat met magnum @60 minuten dus 5.5 gram.  Nog wat verminderen om die Hallertau @10 bij te tellen.

Dus maar 5,5 gram 60 miunten?
Hoeveel Hallertau 10 minuten?

homoeccentricus

Ik zie hoeveelheden passeren in kloonrecepten tussen de 10 en 30 gram voor 20 liter.

hansm

Schneider Weisse bevat 1% (ontbitterde) zwarte mout. Vandaar dat de kleur iets donkerder is dan een normale Weizen.
(Is me eens verteld in de brouwerij   :biersmile:)

hansHalberstadt

Citaat van: seed7 op 03-06-2015  19:39 uBij de bron:
http://www.schneider-weisse.de/index.php?lang=de&tpl=brauerei.rohstoffe

Wat de Braumeister er natuurlijk niet bijvertelt is welk gerste- en tarwemout hij gebruikt :) Maar als je het gerstemout 50/50 pils muenchner neemt ben je denk ik al een heel eind op weg. Misschien zelfs ook wel een deel donkere tarwemout.

De gist kweek je heel makkelijk op uit een paar flesjes.

Is dat de hoofdgist? En is die ook verkrijgbaar als gistsoort bij een van onze leveranciers onder een bepaalde naam? Ik heb hem namelijk op schuine buis al jaren, maar weet niet of het de hoofdgist is.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.