Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: West coast Tripel  (gelezen 8192 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: West coast Tripel
« Reactie #25 Gepost op: 17-02-2006 13:05 u »


  Schiet mij maar lek.  :D

Blijkbaar ben ik in de minderheid met een hoog hoprendement van 33%.
Ik kan met zeer weinig hop af.

Alhoewel..... Hans Hans en Gast (Jordi) ook. Toch iets met Noord Hollands water?
Maar Hans is verhuist.

gr hop = ( EBU x liters x 100 ) / ( az% x 1000 ) x 3         [ Bij 60 minuten ]

Bovenstaande formule klopt bij mij exact.

 :degroeten:


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: West coast Tripel
« Reactie #26 Gepost op: 17-02-2006 13:50 u »
Als ik bovenstaande formule gebruik voor 10 liter bier, een alfazuurpercentage van 4,5 en een gewenste bitterheid van 33 IBU, kom ik uit op  22 gram hop. Vul ik 22 gram hop van 4,5% met een kooktijd van 60 minuten in in Promash bij een bier met een begin SG van 1050, dan berekent hij 26 IBU (volgens de formules van Daniels). Toch niet zo'n grote afwijking. Als je de jouw formule gebruikt met een hoprendement van 26% i.p.v. 33% kom je uit op dezelfde hoeveelheid hop als Promash. Gezien de vrij grote foutenmarges die je mag verwachten bij bitterheidsberekeningen vind ik de verschillen zeker niet schokkend.

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: West coast Tripel
« Reactie #27 Gepost op: 19-02-2006 13:30 u »
Naast het pilsje is deze ook overgeheveld.
De smaak was al beter als vorige week.
misschien wordt het nog wel wat.

 :degroeten:

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: West coast Tripel
« Reactie #28 Gepost op: 24-02-2006 20:46 u »
Zo,

Vandaag effe 4 kratten schoongemaakt  :brouwen:
Het bottelen ga ik as Woensdag doen.
Is dit belangrijk Hoppie?  :weetniet:
Nee, so what? Chagrijnige smiley.   :duimonder: 8) :duimop:

 :dansen:    <---- Bob de Jong   :hoera:  :elifant:
 :degroeten:

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: West coast Tripel
« Reactie #29 Gepost op: 01-03-2006 20:01 u »
Vandaag gebotteld.

Eind SG klopt precies ( 1026 ).
De bitterheid moet ik misschien wat bakzeil voor aanschaffen.  :verbergen:
Of mijn smaak wordt bitter.

Hoe bitter is een Hoegaarden Grand Cru ? Zo bitter was het ongeveer.

Smaak: Zoet, snoepjes (Zoals MO dat omschrijft), iets in de verte wat ik niet weet
(de s-33 gistflavor denk ik). Zeer zacht (ook door de s-33).

Ben weer benieuwd hoe dat gaat ontwikkelen.

 :degroeten:

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.122
  • Land: nl
Re: West coast Tripel
« Reactie #30 Gepost op: 02-03-2006 11:07 u »
Smaak: Zoet, snoepjes (Zoals MO dat omschrijft), iets in de verte wat ik niet weet
(de s-33 gistflavor denk ik). Zeer zacht (ook door de s-33).
Snoepjes is erg vaag. Peredrups wordt wel eens gebruikt, hoewel veel mensen niet zullen weten wat dat zijn. Op mijn pagina http://home.wanadoo.nl/hoorns.hopbier/meilgaardtabel.htm#esters  staan de omschrijvingen zoals Meilgaard die gebruikte.

Hans Hans

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: West coast Tripel
« Reactie #31 Gepost op: 02-03-2006 11:34 u »
Snoepjes is erg vaag. Peredrups wordt wel eens gebruikt, hoewel veel mensen niet zullen weten wat dat zijn. Op mijn pagina http://home.wanadoo.nl/hoorns.hopbier/meilgaardtabel.htm#esters  staan de omschrijvingen zoals Meilgaard die gebruikte.

Hans Hans


Goeie link Hans!  :duimop:

Ik heb meteen de smaakafwijking van een van mijn brouwsels ontdekt (Blonde met Wyeast Trappist High Gravity vergist bij zeer hoge temp)... overmatige aanwezigheid van fenolen en polyfenolen :brouwen:

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: West coast Tripel
« Reactie #32 Gepost op: 28-03-2006 19:14 u »
Na de teleurstelling van mijn pils toch nog een meevaller.

Dit bier is wel lekker.
Zoetigheid neemt wat af in relatie tot bitterheid, maar de volgende week is dat weer anders lijkt wel.
Maar........ Het bier is straffer als een straffe Hendrik.
Hoe straf is een straffe Hendrik in EBU's?  :weetniet:

 :degroeten:

Tags: