Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Brewferm Pilsie  (gelezen 20390 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JeroenCV

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.113
  • Land: nl
  • Brouwen = verslavend
    • PINT
Re: Brewferm Pilsie
« Reactie #75 Gepost op: 23-03-2006 11:19 u »
Misschien wast hij zijn glazen niet goed?

Dan heb je toch wel schuim, maar het sterft heel snel uit.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Brewferm Pilsie
« Reactie #76 Gepost op: 23-03-2006 12:18 u »
Ohja. Nucleatiekernen. Die term was ik vergeten.

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.122
  • Land: nl
Re: Brewferm Pilsie
« Reactie #77 Gepost op: 23-03-2006 17:25 u »
Dan heb je toch wel schuim, maar het sterft heel snel uit.
Dat is precies Hoppie's probleem: <Er is koolzuurdruk. Het schuimt wel, maar het zakt als een baksteen neer<
Dat zou of hogere alcoholen kunnen zijn, maar volgens Hoppie is de vergistingstemp. daarvoor niet hoog genoeg geweest.

Of een schuimstabiliteitsprobleem. En eiwittten zijn schuimstabilisatoren. Dus een verkeerde eiwitafbraak?

Hans Hans
 

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.122
  • Land: nl
Re: Brewferm Pilsie
« Reactie #78 Gepost op: 23-03-2006 18:07 u »
Ik wilde dit biertje opsturen naar het ONK, maar ik keur 'm zelf al af.
Reden:
GEEN SCHUIM :echtboos:
Via de link in de Altdiscussie kwam ik dit nog tegen:

Date: Wed, 16 Sep 1998 15:38:57 -0500 (CDT) From: Al Korzonas <korz at xnet.com>
Subject: Amino acids and higher alcohols

Steve writes:
>AlK points out correctly that fusel alcohol production by yeast drops at both very low and very high amino acid levels.

Nay, nay... I said it *INCREASES* at both very low and very high amino acid levels! Must have been a typo.

Al Korzonas, Palos Hills, IL


Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Brewferm Pilsie
« Reactie #79 Gepost op: 23-03-2006 20:09 u »
Hoi Hans,

Citaat
En eiwittten zijn schuimstabilisatoren. Dus een verkeerde eiwitafbraak?
Waar zou dat dan aan liggen?  :weetniet:

Citaat
Steve writes:
>AlK points out correctly that fusel alcohol production by yeast drops at both very low and very high amino acid levels.

Nay, nay... I said it *INCREASES* at both very low and very high amino acid levels!  Must have been a typo.

Dus als het bier heel weinig of heel veel aminozuren heeft men minder hoger alcoholen?
Hoe bereik je dat dan?
Wat is een aminozuur ook alweer?  :weetniet:

 :degroeten:





Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.122
  • Land: nl
Re: Brewferm Pilsie
« Reactie #80 Gepost op: 23-03-2006 20:34 u »
Waar zou dat dan aan liggen? :weetniet:

Dus als het bier heel weinig of heel veel aminozuren heeft men minder hoger alcoholen?
Hoe bereik je dat dan?
Wat is een aminozuur ook alweer? :weetniet:
Je maakt dezelfde fout als Steve in het aangehaalde stukje. Al Korzonas (ik beschouw hem als deskundige) corrigeert dat: I said it *INCREASES* at both very low and very high amino acid levels!
Aminozuren zijn de laatste stukjes bij afbreken van eiwitten. Eiwitten zijn dus opgebouwd uit aminozuren. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Aminozuren

Verkeerde eiwitafbraak (temperatuur, pH, tijd enz) kan veel oorzaken hebben. Ik hanteer nog steeds 10 min. 52 C en heb nooit last van tekort schuim (vingers gekruisd).

Hans Hans


Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Brewferm Pilsie
« Reactie #81 Gepost op: 23-03-2006 22:01 u »
Oh ja, Natuurlijk.

Increases ipv decreases.

Ik hoop maar dat de tijd nog wat heelt.

 :degroeten:

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Brewferm Pilsie
« Reactie #82 Gepost op: 26-03-2006 22:08 u »
Nee, nee, nee,

'T is het gewoon niet.
Ik stuur 'm niet op naar het ONK.
Te sterke gist-smaak.
Het sprankeld niet.
Te zwaar op het gehemelte.

 :degroeten:


Tags: pils eiwitrust