En hoe zit het met eventueel gesloten compromissen in de installatie? Ik denk dan aan sweet spot qua hoeveelheid mout? en kookvolume? Optimale omzettingen tijdens het maischen door pompen ipv roeren? Zuurstofinslag bij het spoelen omdat je het ding standaard helemaal op moet tillen? Etc.
Er is natuurlijk een minimale en maximale moutstort, dat ontkom je niet aan bij dit soort ketels.
Kookvolume is 32 liter, maar daar is bij elke ketel toch een maximum?
En rendement van 75-80 is prima haalbaar.
En over de zuurstofinslag is denk ik in andere topics genoeg geschreven

.
Voordeel is compactheid, automatische temperatuurregeling
tijdens maisschen (zonder dat je zelf allerlei controllers in elkaar hoeft te solderen) , goede compacte tegenstroomkoeler, dus een complete automatische brouwinstallatie zo uit de doos.
Nadelen: enorme zware bieren moet je in 2 keer brouwen (re-iterated mash), er valt nagenoeg niets aan te sleutelen, het is wat het is. En het zijn best een hoop onderdelen om schoon te maken na een brouwdag.