Verhouding recept coffee oatmeal stout

Gestart door Gorak, 15-11-2019 10:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gorak

Ik ben van plan om dit weekend een soort Imperial oatmeal coffee stout te brouwen. Ik heb tot nu toe alleen maar IPA's gebrouwen en zou graag willen weten of mijn verhouding van mout in balans is.

Ik zat te denken aan de volgende verhouding voor 10 liter bier:

IngrediĆ«nt         gram   %
Pale Ale            3000   67,4%
Havervlokken   500.    11,2%
Tarwevlokken   500.    11,2%
Cara 120           200.    4,5%
Carafa III           125    2,8%
Mroost 1400    125    2,8%
Totaal                4450   100,0%

Na het gisten zal ik 25 gram gemalen koffiebonen toevoegen als 'dry hop/bean'

Jacques

Ik zie geen gekke dingen.

Op welk begin SG richt je?

Gorak

Citaat van: Jacques op 15-11-2019  23:07 uIk zie geen gekke dingen.

Op welk begin SG richt je?

Mijn berekeningen zeggen 1.102 SG, maar meestal kom ik iets lager uit. Ik verwacht rond de 1.095 uit te komen.

middelaersch

Citaat van: Gorak op 17-11-2019  09:55 uMijn berekeningen zeggen 1.102 SG, maar meestal kom ik iets lager uit.

Als je dit structureel hebt, kun je het rendement in je brouwsoftware iets lager instellen.
Dan gaan je berekeningen beter met de praktijk overeenstemmen.

Gorak

Citaat van: middelaersch op 17-11-2019  11:09 uAls je dit structureel hebt, kun je het rendement in je brouwsoftware iets lager instellen.
Dan gaan je berekeningen beter met de praktijk overeenstemmen.

Bedankt voor de tip. Ik ben dit zeker van plan. Ik heb pas 3 batches gebrouwen en de verschillen hebben geen duidelijk patroon, dus het is lastig te voorspellen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.