Karameliseren van suiker met toevoeging van wort. Schuimt lekker (Kan ook met DME.)
Je kan dit doen zoals Adri voorschrijft.
Zodra mijn mengsel op 145 graden is voeg ik de CaOH2 toe. De kleur slaat dan meteen om.
Ik maak een verzadigd mengsel en voeg druppelsgewijs wat vloeistof toe. Zo'n 20 tot 100 ml verzadigde vloeistof per kg suiker.
Verzadigde vloeistof,
De loog oplossen in water 40 tot 80 gram /liter. (4 tot 8 gram per 0,1 liter) Goed roeren en de klontjes/deeltjes die niet oplossen, ivm verzadiging, niet toevoegen, maar wel de verzadigde vloeistof.
Wel voorzichtig met CaOH2. Dit is tenslotte een loog.
Heb consumptie geschikte loog gebruikt.
Heb nog wat proefjes op mijn to do list staan maar ben daar nog niet aan toe gekomen. Zoals inverteren met zuur zodra de temperatuur tussen 125 en 135 graden is. En nadien op 145 graden de loog toevoegen.