Temperatuur eiken vat

Gestart door van, 11-03-2015 21:38 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

van

Weet er iemand wat de beste omgevingstemperatuur is voor een eiken vat?
Er komt een Vlaams rood in.

njitsver

Citaat van: van op 11-03-2015  21:38 uWeet er iemand wat de beste omgevingstemperatuur is voor een eiken vat?
Er komt een Vlaams rood in.

Gewoon de lagertemperatuur dat je wenst is goed. Temperatuur speelt hierbij geen rol. Enkel vermijden dat er directe warmte op gericht staat tegen het vervormen van de duigen. Tevens aan te raden het vat zo vol mogelijk te doen. Het vocht van je bier houdt de duigen gespannen (gezwollen dus waterdicht).

 :brouwen:

seed7

Hoe warmer hoe sneller processen verlopen, zowel positieve als negatieve. Bij mij liggen de vaten in de hal, een van de koelste plekken in huis. Voor mijn gevoel was het bij Rodenbach een graad of 15 in de vatenhallen.

Ingo

koffie

Volgens mij is het beste keldertemperatuur.
Mijn vaten liggen in een aparte kamer welke niet actief verwarmd word. In de winter is het daar rond de 12 graden, helaas kan het daar in de zomer redelijk oplopen :(

van

Dank! Ik heb  de temp bij gehouden zit rond de 16 a 19 graden ga het proberen  :)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.