Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Tappen op de camping

Gestart door alrikdew, 10-03-2015 11:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

alrikdew

Ik was vorig jaar op de camping van het onk en daar had iemand een fust bij zich met daaraan een slang met tapkraan. Ik zou ook graag zoiets willen hebben! Weet iemand waar ik dit kan halen?


alrikdew

Wat een topper ben jij maatje! Dit zoek ik inderdaad! Maar dan eigelijk zonder fustje. Maar opzich is dat ook niet heel ernstig!

njitsver

Beter een fust teveel lijkt me ;)

Wel geduld hebben met betrekking tot de levering. Het kan makkelijk 3 weken duren via die webshop. Maar toekomen doet het wel :)

 :brouwen:

foz

Zoeken op picnick biertap bij de bekende aanbieders.

alrikdew

Picknick tap kan inderdaad wel maar dan vul je je fust aan met lucht... Dat lijkt mij niet echt een goed plan :p

DenMaarten


Citaat van: alrikdew op 10-03-2015  12:25 uPicknick tap kan inderdaad wel maar dan vul je je fust aan met lucht... Dat lijkt mij niet echt een goed plan :p

Volgens mij bedoeld Foz deze:

http://www.brouwmarkt.nl/bier-brouwen/bier-tappen-CO2/soda-kegs-en-toebehoren/tap-accessoires/plastic-bierkraan-picnic-soda-keg-koppeling.html

Dan tap je wel met CO2. Ik ben overigens wel benieuwd naar ervaringen hiermee [emoji4]. Heb zelf nog helemaal geen fust maar zit wel over de aanschaf te denken.

foz


Sint Maarten

Als je zo'n soda keg gebruikt, kun je dan niet beter de CO2 bij de slijter aanschaffen? Daar kun je vervolgens je lege fles weer omruilen met een volle. Dat omruilen kan bij zo'n fles die je b.v. bij candirect koopt niet, toch?

ThomasM

Jullie links werken om een of andere reden niet.

dit bedoelen ze in ieder geval:


19,55 euro

Wolter

Alrik,

Henielma had de installatie mee. Misschien kan je hem een berichtje sturen?

gr,Wolter

Henielma

Een foto van mijn tap op de ONK camping. De tapkranen zitten er op onderstaande foto niet op maar dat zijn natuurlijk die Candirect compensatorkranen die direct op het fust gaan. Ideaal vind ik, en dat is zacht uitgedrukt.Hieronder dezelfde tap maar dan met kraan:
Citaat van: Sint Maarten op 10-03-2015  12:46 uAls je zo'n soda keg gebruikt, kun je dan niet beter de CO2 bij de slijter aanschaffen? Daar kun je vervolgens je lege fles weer omruilen met een volle. Dat omruilen kan bij zo'n fles die je b.v. bij candirect koopt niet, toch?
Helemaal mee eens. Koolzuurfles kan je beter bij een lokale slijter halen. Kost EUR 120 statiegeld per fles maar het omruilen kan je dan zonder dat je die zware flessen moet opsturen.

MO

Herman heeft volgens mij inderdaad de beste installatie op dit gebied. Hij neemt ook vaak een vaatje mee naar de nieuwjaarsreceptie van MTG, de Osse brouwclub.

alrikdew

Zijn die kranen alleen voor sodakegs? Ik heb namelijk gewoon lege Heineken fusten die ik weer opnieuw vul. Passen deze kranen ook op op deze fusten

Citaat van: Henielma op 11-03-2015  00:23 uHieronder dezelfde tap maar dan met kraan:Vooral deze oplossing vind ik mooi. Waar heb je dit vandaan?

Henielma

Die koppeling naar het fust past natuurlijk alleen op een Soda keg. Die kraan zelf is een standaard compensatorkraan.

De koeler die ik gebruik is een Wunderbar (professional) waar ik de deksel vanaf gesloopt heb. Daar pas precies een smal type Soda keg van 9,5 liter in. Die Wunderbar zijn jaren geleden een keer in de aanbieding geweest bij de Gamma en kosten toen volgens mij EUR 100.

Tsja Heineken fustjes, daar heb ik geen oplossing voor. Soda kegs zijn voor een hobbybrouwer ideaal volgens mij.

DenMaarten

Ik zag nog verschillende koppelingen voor de soda kegs. Welke moet je dan hebben. En die kraan, past er dan gewoon op?

Marc0F

Citaat van: Henielma op 11-03-2015  13:27 uDe koeler die ik gebruik is een Wunderbar (professional) waar ik de deksel vanaf gesloopt heb. Daar pas precies een smal type Soda keg van 9,5 liter in. Die Wunderbar zijn jaren geleden een keer in de aanbieding geweest bij de Gamma en kosten toen volgens mij EUR 100.
Ik heb ook een Wunderbar Pro, ben alleen niet tevreden over een paar dingen.
1. de tapsnelheid.
2. lucht in mijn vat waardoor ik het snel leeg moet drinken.

Dus :) Ik wil eigenlijk wel jouw systeem gaan gebruiken Heinielma, maar ik vraag me af hoe jij ervoor gezorgt hebt dat de Keg sluitend past in de wunderbar, waardoor de koeling adequaat is en je niet te veel verlies hebt van koeling?

Ik woon overigens in Venray, dus misschien mag ik het weleens een keertje komen bekijken  ::)

Henielma

Citaat van: DenMaarten op 11-03-2015  13:35 uIk zag nog verschillende koppelingen voor de soda kegs. Welke moet je dan hebben. En die kraan, past er dan gewoon op?

Het is het NC type oftewel Pepsi. En inderdaad die kraan met fustaansluiting van Candirect past er dan direct op.

Henielma

Citaat van: Marc0F op 11-03-2015  13:56 uIk heb ook een Wunderbar Pro, ben alleen niet tevreden over een paar dingen.
1. de tapsnelheid.
2. lucht in mijn vat waardoor ik het snel leeg moet drinken.

Dus :) Ik wil eigenlijk wel jouw systeem gaan gebruiken Heinielma, maar ik vraag me af hoe jij ervoor gezorgt hebt dat de Keg sluitend past in de wunderbar, waardoor de koeling adequaat is en je niet te veel verlies hebt van koeling?

Ik woon btw in Venray, dus misschien mag ik het weleens een keertje komen bekijken  ::)

Je mag wel een keer komen kijken maar het is niet zo moeilijk. Die smalle NC kegs passen er precies in. Je schroeft de deksel en tapkraan eraf en plaatst zo'n mooie compensatorkraan direct op het fust. Van de oude luchtpompaansluiting vijl je schuin wat af zodat het fustje daar niet tegen aankomt.

Voor wat betere isolatie aan de bovenzijde kan je nog een opgerolde handdoek of zoiets om de bovenzijde van het fustje doen. Zie op de foto die lichtgroene handdoek.

Stel de wunderbar niet te koud in en trek je niet veel aan van de thermometer op de Wunderbar.

Jacques

Citaat van: alrikdew op 11-03-2015  11:28 uZijn die kranen alleen voor sodakegs? Ik heb namelijk gewoon lege Heineken fusten die ik weer opnieuw vul. Passen deze kranen ook op op deze fusten

Ook ik tap uit Heineken fustjes die ik in bruikleen heb...
Bij mijn tapinstallatie heb ik ook een compensatorkraan. Naar mijn idee kun je als hobbybrouwer niet zonder een dergelijke kraan. Ongetwijfeld zal het mogelijk zijn om op een tapkop met een paar korte koppelstukken een compensatorkraan aan te sluiten. De gespecialiseerde bedrijven die tapinstallaties leveren zullen je wel kunnen helpen lijkt mij.

Herman

Ik heb zo'n compensatorkraan en heb met Candirect contact gehad en daarmee alle koppelstukken om de kraan in de koelkastdeur te bevestigen icm bierslang, met dunne bierslang of rechtstreeks op het vat.

Zo'n kraan is standaard en heeft een 5/8 aansluiting, diverse koppelstukken zijn mogelijk. Nadat ik had uitgelegd wat ik er mee wou, kreeg ik een lijstje met onderdelen in de mail terug. Helaas reageert men niet altijd even snel, zoals ik recent teruglees op het forum.

njitsver

Citaat van: Herman op 11-03-2015  22:41 uHelaas reageert men niet altijd even snel, zoals ik recent teruglees op het forum.

Dat is waar. Ik heb 2 weken geleden zo een compensatorkraan besteld, maar weet wederom nog altijd van niets.
Ik berust erin dat deze ooit nog toekomt. Jammer, maar daar leven we mee met een bestelling bij Candirect  :nut:.

 :brouwen:

Biermagneet

Hier staat nagenoeg dezelfde installatie als Henielma en wordt bijna dagelijks met groot genoegen gebruikt.
Wunderbar wat zwaar om  te verslepen maar zeker de moeite waard tot op heden.
Voor kortere periode hebben ze ook sleeves met ijs op ebay staan.

Wolter

Ga er ook maar ns werk van maken en eenzelfde soort installatie te creeeren als Henielma.  Gisteren via Marktplaats al een Wunderbar voor 15 euri op de kop getikt waarvan de eigenaar zegt dat ie het nog erg goed doet.
Nu de overige spullen maar bij elkaar gaan verzamelen. Dus als er nog forumleden iets over hebben? Ik hoor het graag.

hansHalberstadt

Hoe staat het met overmatige schuimvorming bij zo'n compensatorkraan. Normaal gesproken heb je voor drukafbouw een remleiding nodig en met een compensatorkraan moet dat dus daarin opgelost worden.
 

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.