Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Volledig ontbreken van koolzuur na het bottelen  (gelezen 8221 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Sjoert

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Land: nl
  • Beroepstwijfelaar
Re: Volledig ontbreken van koolzuur na het bottelen
« Reactie #25 Gepost op: 11-03-2020 10:28 u »
Heldere uitleg, goeie tip!

Thanks!


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Sjoert

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Land: nl
  • Beroepstwijfelaar
Re: Volledig ontbreken van koolzuur na het bottelen
« Reactie #26 Gepost op: 11-03-2020 10:30 u »
Klopt..

Begin SG : 1078
Eind SG   : 1015

Ik wacht nu bijna 2 weken met slechts klein beetje druk op de fles.
Meestal gaat het sneller maar dit keer moest ik ook langer wachten tot de gisting klaar was (bijna 4 weken ipv max 3 weken).

Pff, uiteindelijk is het koolzuur doorgebroken... net op tijd want wil dit weekend het volgende brouwsel proberen  :pan:

Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.595
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Volledig ontbreken van koolzuur na het bottelen
« Reactie #27 Gepost op: 11-03-2020 10:39 u »
Wat je de volgende keur zou kunnen doen is ca 25 ml van je wort apart opvangen in een glazen potje met deksel bv groentepotje van de supermarkt en dat invriezen. 2 dagen voor het bottelen ontdooi je dat potje en dan kwartiertje zachtjes koken in een pannetje met deksel erop en bodempje water en dan af laten koelen, paar korreltjes gist erbij (apart houden na aanenten van je hoofdbrouwsel) en dan bij het bottelen ca 1 ml starter per liter te bottelen bier toevoegen. dan heb je genoeg cellen om het bier binnen 2 weken op druk te hebben, ook al is het brouwsel helemaal helder getrokken en alle gist eruit.

Tags: