Dierense Stout

Gestart door meindert.m, 04-01-2015 17:03 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

meindert.m

Hallo eventuele opmerkingen of tips zijn welkom.
Als je vergelijkt met een stout klopt de begin SG niet kleur niet en de alcohol niet.


  BrouwHulp Recept uitdraai

Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk08
Naam receptDierense Stout
Brouwdatum02-01-2015
BiertypeStout (Export)
Volume3,2 l
Begin SG1,050 SG
Berekende kleur (Morey)86 EBC
Berekende bitterheid (Rager)49 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
4,00 lWater uit Zutphen1,15 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
0,547 kgmunich moutArsegan15 EBC76,0 %
0,072 kgcara munich type 2Weyermann110 EBC10,0 %
0,065 kgspecial-B moutArsegan350 EBC9,0 %
0,036 kgZwarte moutArsegan1400 EBC5,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust53,0 °C1 min.20 min.5,6 l/kg
Beta-amylase62,0 °C10 min.45 min.5,6 l/kg
Alfa-amylase72,0 °C15 min.10 min.5,6 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.5,6 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
5,0 gAmarillobellen9,4%60 min.44,1 IBU
3,0 gCentennialbellen9,3%0 min.4,4 IBU

Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
150,00 gkristal suikeranderskoken
100,00 gkristal suikerandershoofdvergisting

Gist
starter[/data][/row]
HoeveelheidNaamType
[row]100,00 gkristal suikerandershoofdvergisting
mangrove jacks west coast m44 ()bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting21,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,000 SG
Temp. nagisting0,0 °C
Temp. lagering0,0 °C
Alcoholgehalte6,5 vol.%

Gr meindert

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.