Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Komijn/karwij zaad

Gestart door Gadiot, 27-12-2014 12:51 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gadiot

Hallo,

Even een korte vraag. Ik kan niet echt vinden hoe je karwij en/of komijnzaad toevoegd. Moet dit geplet worden of gaat het zo in het wort of in een hopzakje? Zinkt dit uiteindelijk nog naar de bodem van mijn gistvat of moet ik dit eruit filteren? 

Alvast dank.
Groet,
Jules

William

Beide kruiden kun je ongemalen toevoegen. Na 15 minuten koken is er voldoende aroma geëxtraheerd.

Bij het filtreren verdwijnt het onder de trub. Ik heb nooit zaadjes in het bier gezien (of lagervat)

Erik Deelissen

Fijnmalen in een oude elektrische koffiemolen of gebruik een vijzel.
Eveneens de laatste 15 minuten van het koken toevoegen.

Vergelijkbare Topics (4)

3608

Gestart door Edgar


Reacties: 8
Gelezen: 10529

19967

Reacties: 163
Gelezen: 75198

12340

Gestart door Gerb


Reacties: 5
Gelezen: 3078

37734

Reacties: 9
Gelezen: 2035


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.