Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2014 D3 Imperial Russian Stout  (gelezen 5419 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hoppenbrouwers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.677
  • Land: nl
  • Übung macht den Meister
    • Peels Bierbrouwersgilde
OBBK 2014 D3 Imperial Russian Stout
« Gepost op: 25-12-2014 16:58 u »
Gewaardeerd met 86 punten.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
KenmerkBL27
Naam receptRIS
Brouwdatum12-03-2014
BiertypeStout (Imperial Russian)
Volume20,7
Begin SG1,092 SG
Eind SG1,022 SG
Schijnbare vergistingsgraad76,1%
Berekende kleur (Morey)121 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)48 IBU
Brouwzaalrendement82,9 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
23,00 lWater uit Lieshout
6,00 mlMelkzuur
10,94 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
69 mg/l9 mg/l17 mg/l285 mg/l11 mg/l2 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,612 kgPilsmoutDingemans3 EBC71,0 %
0,553 kgCara 120Dingemans120 EBC7,0 %
0,395 kgChocolademoutDingemans900 EBC5,0 %
0,237 kgGeroosterde gerstDingemans1600 EBC3,0 %
0,237 kgCara-aromaWeyermann400 EBC3,0 %
0,079 kgSpecial BDingemans350 EBC1,0 %
0,790 kgDonkere kandijsiroopZelf gemaakt250 EBC10,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.20 min.3,2 l/kg
66,0 °C1 min.40 min.3,2 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.10 min.3,2 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
21,0 gPacific Gembellen14,7%90 min.33,4 IBU
20,0 gPacific Gembellen14,7%15 min.14,7 IBU
22,5 gPacific Gembellen14,7%5 min.6,7 IBU


Overige ingrediėnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik


Gist
HoeveelheidNaamType
397,0 mlSafale American (US-05)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting21,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting21,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,022 SG
Schijnbare vergistingsgraad79,2%
Start nagisting25-03-2014
Temp. nagisting18,0 °C
Start lagering03-04-2014
Temp. lagering0,0 °C
Alcoholgehalte9,2 vol.%


Tags: