Vorige zaterdag de 3e versie van dit lambicske gebrouwen, nu met meer gewone tarwebloem dan anders, gaf wel wat filterproblemen. Maar voor de rest: er staat sinds gisteren een mooie dikke schuimlaag op het wort. Binnen een maandje gaat er een deel bij de rest van het keldervat. Een deel eruit en 50/50 blenden met deze jonge versie en misschien ergens tegen nieuwjaar bottelen in champagneflessen. Zéér benieuwd.
Iemand ervaring met steken van lambic van 1 jaar met relatief jongbier?
BROUWPLANNER RAPPORT - (versie: 7.testF (FORA applicable)) - Datum Export: 23/10/2015
Naam van het bier : lambic9032 okt2015
Type van het bier :
Brouwvolume : 25 liter
Extractie-efficiëntie : 80%
Voorspelling begindensiteit : 1050,8 SG /12,6 °P /13,0 Brix
Waarvan suikers : 1000,0 SG /0,0 °P /0,0 Brix
Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1006,8 SG /1,9 °P
Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,7%
Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 46 IBU / 11 EBC
STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS
Grondstof EBC kg % Gewicht
Pilsmout 3 3 3,000 54,5 %
Tarwemout 3 1,000 18,2 %
Tarwebloem 4 1,500 27,3 %
MAISCHEN EN SPOELEN
Gekozen Profiel: (1) Eénstaps maisch
Maischwater : 19,6 liter aan 71 °C
66,0°C gedurende 90 min (éénstaps maisch )
Filterspoelen: ga naar 75..78°C
Totaal spoelwater : 30,4 liter aan Max.80°C
Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 °P of 3,1 Brix)
HOPPEN
Totale kooktijd : 120 minuten
Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU
overjaarse wilde tuinhop 3,5% 125 0' 45,8
KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN
Additief Aantal Eenheid Toev. na..'
VERGISTING
Gistnaam : 5112 Brettan. Bruxellensis
Gisteigenschappen : Produceert klassieke lambic karakteristieken zoals zuur en zweterig paardehaar. / Lambiekcultuur
nachtje buiten in open wondelgemse lucht
