Hoi Brouwers,
Ik ben ook maar een beginneling in deze hobby, en ben net zoals punker met zo'n blik van Brewferm begonnen.
Wil toch mijn steentje bijdragen aan deze discussie :
mijn blik was het product diabolo ( volgens Brouwland een Duvel kloon ).
Heb dit volgens de richtlijnen gebrouwd. Zitten nu zo'n 5 dagen op fles.
Heb voor te proberen één flesje koud gezet en geproefd.
Het bier was qua smaak wel goed, maar kwam helemaal niet in de richting van de smaak van een Duvel.
Ik heb ondertussen al veel gelezen in dit forum en ben er nu al van overtuigd dat oxidatie inderdaad een groot probleem kan vormen.
Ik heb echter nog wel een vraagje. Ik lees overal dat het wort beschermd is door het schuim tijdens de hoofdgisting. Moet je tijdens de hoofdgisting dan geen waterslot plaatsen ? Of voor alle zekerheid toch beter wel ?
En mag je tijdens de nagisting ( in een goed afgesloten mandfles met een waterslot ) de stop er dan ook niet meer afhalen (om bvb tussentijds het SG te meten ) ?
Oeps, dat zijn ineens weer verschillende vragen. Hoop dat ik weer niet teveel afwijk binnen dit onderwerp ....
Greetz,
Bruyn
