26-11-05 Bokbier Open Nederlands Kampioenschap

Gestart door Johannes, 08-07-2005 21:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hopmans

Hoe lang duurt het in de regel voordat men de stikkertjes toegestuurd krijgt?
Ik heb me afgelopen Zondag ingeschreven en ook middels telebankieren betaald.
Maar ik heb nog niets binnen gekregen.
Ik heb ze voor vrijdag nodig, anders kan ik ze niet inleveren op de clubavond.

 :dansen:

Herman

Ik had de mijne deze week binnen en al enige tijd eerder betaald. Als ik jou was zou ik ze een mail sturen. Voor vrijdag kan al niet meer als ze nu nog niet op de post zijn. Wellicht kun je je flessen al achterlaten met een elastiekje om de hals met een zelfgeschreven label, zodat ze zelf de etiketten mogen plakken.

Hopmans

Etiketten na meer dan een week nog niet binnen.
Ik heb mijn bier dus niet in kunnen leveren bij de club.
Het is dus voor mij de laatste keer dat ik meedoe aan dit soort ongein.  :echtboos:

Johannes

Hoppie,

Citaat van: Herman op 26-10-2005  21:29 uIk had de mijne deze week binnen en al enige tijd eerder betaald. Als ik jou was zou ik ze een mail sturen. Voor vrijdag kan al niet meer als ze nu nog niet op de post zijn. Wellicht kun je je flessen al achterlaten met een elastiekje om de hals met een zelfgeschreven label, zodat ze zelf de etiketten mogen plakken.

?

Hopmans

CiteerWellicht kun je je flessen al achterlaten met een elastiekje om de hals met een zelfgeschreven label, zodat ze zelf de etiketten mogen plakken.

Ik laat nooit flessen achter. Die bewaak ik met mijn leven.
Daarbij komen de stikkers op mijn adres.
Ze moeten gewoon 's opschieten.
Als ik op het internet alles invul, en betaal moet ik gewoon de boel binnen 3 dagen binnen hebben.
Kom op man, we leven in het jaar 2005.

Nu kan ik weer een takke-eind gaan rijden naar Leiden terwijl ik volgend weekeinde wat
anders moet doen.

 :degroeten:

Herman

Komen er nog forummers op het BONK? Ik ben van plan heen te gaan. Ik heb laatst nog met Hans Warning gesproken, er zijn zeker een dikke 10 inzendingen meer dan vorig jaar. Hopen dat dit een stijgende trend is?

Johannes

33 inzendingen als ik me niet vergis, dit gaat de goede kant op! en ik kan alvast verklappen dat er volgend jaar weer een Bonk komt!

Ik ben van de partij natuurlijk!

MO

goed nieuws! goed nieuws! Helaas heb ik geen Bock ingestuurd. Ik wacht op de r in het woord bouwen.

Henk oet Paiz

Heren bokbierbrouwers,

Ik wens jullie een heel plezierige dag morgen.... eh, vandaag ;)

Mijn bokbier was niet te zuipen, chloorfenol dus, maar dat probleem is hopelijk verleden tijd. Inmiddels zijn er een drietal bieren gebrouwen die tot nu toe geen bijsmaakjes hebben vertoond. Ik hoop er een volgende keer weer bij te zijn.

Veel plezier en succes! :lekkerbier:

Groeten,

Henk  :proost2:

Jacques

Jongens (er zijn hier nu eenmaal maar weinig meisjes),

Veel plezier toegewenst!

Ik heb nog even zitten spelen met de gedachte om ook te komen maar gezien de huidige weersomstandheden en verkeersproblemen gisteren op de Nederlandse wegen en spoorwegen zie ik daar toch van af.

B2

Hi,

Weet iemand de uitslag? We hebben wel ingestuurd maar we waren helaas verhinderd om vandaag naar Bolsward te gaan.

Proost,

Marcel, B2

Herman

De uitslag komt op http://bonk2005.brouwen.nl/ te staan, ik geloof dat men maandag noemde. Er was een prijs voor de winnaar in klasse C en een voor de winnaar in klasse D. Deze laatste is ook overall kampioen geworden. Het was een inzending van 2 brouwers. Theo v/d Voorde heeft de 1e prijs in klasse C.

Het was een leuke middag. Eerst een rondleiding, daarna proeverij en natuurlijk even kletsen met oude bekenden!

De keurmeesters konden naast bokbieren ook een aantal stouts, porters en zelfs een geuze keuren! Vooral die laatste kon als geuze best goed voor de dag komen, ware het niet dat ie als bokbier was ingezonden  :-[

Afijn, mijn bokje had 67 punten. Kritiek: te veel donkere mout (1,5%) en te weinig karamelmout (11%). Afijn ik vond hem al lekkerder dan menig commerciele bok, meestal is dat een veeg teken dat ie dan slecht scoort tijdens de keuring  :biersmile:

Ik had ook een donkerblondje ingezonden als meibok. Ik had geen meibok voorhanden en vond dit bier wel wat meibokkerigs hebben.... Visueel wel, qua smaak blijkbaar niet: 42 punten :pan: Maar de door de keurmeester geproefde ethylacetaat haal ik er niet uit. Volgende keer zal ik weer wat serieuzer inzenden.


Oscar

Herman, zo te lezen was het een leuke dag....en als ik mij herinner heeft theo eerder prijzen gewonnen op het BONK.

Was het nog druk qua bezoekers ?...aangezien velen verhinderd waren dor het slechte weer..??  :huilen:

Groeten en gezondheid
Oscar  :proost:

Herman

Theo was vorig jaar de prijswinnaar, nu dus een 1e plaats in klasse C en ik geloof een 2e in klasse D (samen met Erik Deelisen overigens, ere wie ere toekomt!).

Het was gezellig druk, ook omdat er andere bezoekers aan de brouwerij waren. Het is en blijft natuurlijk een kleinschalige wedstrijd, al is er een stijgende lijn te ontdekken! Enne het weer hier in het Noorden was natuurlijk niet zo beroerd als in de rest van het land. Gisteren de hele dag droog en zonnig weer, bizar die verschillen!

Het weer zorgde er wel voor dat een geplande keurmeester uit Limburg niet kon komen. Peter van de Hurk had de reis vanuit het Eindhovense wel voor dag en dauw gestart, waarvoor hulde!

Herman

Adrie

Onze bok had maar liefst 39 punten! Een absoluut diepterecord van de Broeders en we zullen wel hekkesluiters in de ranglijst zijn. Daar gaat onze reputatie.  ;)  De oorzaak hiervan lag in gushing: naar verluid spoot de inhoud van de fles in het gezicht van de keurmeerster. Van proeven kwam toen niet veel meer. Eigenaardig toch. Helaas hebben we geen flessen meer om te kijken of het bij ons ook zo gaat (alle bokbier is in het twee fusten gegaan en 55 liter is over de keldervloer gevloeid).

Ik denk dat dit aan de gist gelegen heeft (Wyeast European Ale), die zeer langzaam doorgist. Ook mijn geboortebier met deze gist heeft dit euvel.

Hopmans

CiteerDaar gaat onze reputatie.    De oorzaak hiervan lag in gushing: naar verluid spoot de inhoud van de fles in het gezicht van de keurmeerster.

Oops  ;D

Eigenlijk zouden we eens een lijst moeten maken van dit soort gisten.
Bij mij bleef de boel ook doorgisten.

 :degroeten:

Johannes


MO

nog geen uitslagen maar wel foto's op de BKG site.

Oscar

Adrie,

39 punten is inderdaad niet veel...maar zal gushing nu echt door de gist veroorzaakt worden..? ook ik ben dan wel benieuwd welke gist dit is. Met een beetje logisch redeneren komt ik tot het volgende :

Wellicht dat deze gist sterker is dan verwacht en dus, misschien langzaam, veel verder doorvergist in de fles...dan krijg je natuurlijk overdruk...

Hoe komt dit bier uit het fust dan..?? Misschienm wel interessant om hier eens wat mee te testen...zeker als er meer last van hebben.

Groeten en gezondheid
Oscar

MO

nog zoiets geks: het bockbier van a3 en zijn drie broertjes was prima uit het fust te tappen.

Edgar

Er is natuurlijk ook nog transportgushing. Zijn al die BONK-bokken ter plaatse enkele dagen gerust?

Adrie

Marius had nog een fles staan en die gushte niet! Ook het bokbier op het fust was uitstekend te tappen. Dan zal het toch een verontreinigde fles zijn geweest, vermoed ik.

MO

ik hoop wel dat ze een 2e fles hebben opengetrokken, daar zijn ten slotte de drie flessen voor, toch?

Bas

Citaat van: MO op 28-11-2005  16:00 unog geen uitslagen maar wel foto's op de BKG site.

Omdat ik nog geen keuringsformulier toegestuurd gekregen had en ik op de BONK website nog geen uitslag e.d. terug kon vinden heb ik Peter's fotoreportage eens bekeken...

CiteerHans Warning zoekt de winnaar van de klasse D en tevens de Algemeen Kampioen BONK 2005 het Duo Huijbrechts / Van Schagen uit Breda dat helaas niet aanwezig was.

He, maar dat zijn mijn brouwmaat en ik... :o

CiteerDe keurmeesters waren het unaniem eens over de Kampioen

Yes! ;D

Zodra ik het formulier binnen heb zal ik wat meer informatie (recept) over dit bier geven. Ga nu lekker een van de 5 ( :'( ) overgebleven flesjes opentrekken.

Grt, Bas H.
(als ik dit had geweten had ik voor afgelopen zaterdag wel een sneeuwschuiver gehuurd)

Hopmans

Hey, Gefeliciteerd Bas !  :hoera:

Toppie man !  :dansen:

Je moet aangenaam verrast zijn geweest Ha Ha.  :D

 :degroeten:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.