Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


26-11-05 Bokbier Open Nederlands Kampioenschap

Gestart door Johannes, 08-07-2005 21:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Johannes

Beste collega amateurbrouwers,

Bokbier Open Nederlands Kampioenschap.

Voor de tweede keer op rij zal het Bokbier Open Nederlands kampioenschap worden gehouden. De gelegenheid waar amateur bierbrouwers zich met elkaar kunnen meten.
Werd het kampioenschap in 2004 door het Groningse Biergilde georganiseerd, in 2005 zal de organisatie in handen zijn van De Koperen Tsjettel uit Friesland.
Dit uniek samenwerkingsverband tussen Groningers en Friezen zal jaarlijks het BONK afwisselend in Groningen of Friesland organiseren. Daarmee wordt de trend voor een nieuwe (noordelijke) biertraditie gezet.
Het BONK zal worden gehouden op 26 november 2005 in de Friesche Bierbrouwerij te Bolsward. Brouwer Aart van der Linden brouwde in 2004 het beste Nederlandse Bokbier, derhalve een passende plaats voor een Bokbier Open Nederlands Kampioenschap.
Vanzelfsprekend zal er een rondleiding gehouden worden in de brouwerij waarbij het thema zal zijn: "Hoe brouw ik het beste bokbier van Nederland".
Inzendingen mogen zowel onder- als bovengistend zijn. Daarnaast van het type Meibok/Blonde Bok, Dubbelbok of "Gewone Bok".  Denk aan commerciële voorbeelden uit de range Amstel Bock – Heineken Tarwebok tot Maasland Bok of het IJ Bokbier. Variatie mogelijkheden genoeg, als het maar een bokbier is.

Klasse
Biertype
Begin SG
EBU
EBC
Smaakomschrijving
Merken

C
Blonde Bo(c)k
of
Meibo(c)k
1060-1070
20-40
14-35
Geur: moutig, kruidig-hoppig.
Smaak: vol, moutig, bitterig tot bitter
Einbecker Mai-Ur-Bock(D)

D
Bo(c)kbier
1062-1068
15-30
40-100
Geur: karamelmoutig, zoetig, cacaoachtig. Smaak: moutig, bitterig-zoet, karamel.
Amstel, Einbecker Ur-Bock dunkel(D)

D
Dubbelbo(c)k
1068-1080
20-35
50-100
Geur: sterk mout, branderig, karamel. Smaak: bitterig, mout, karamel, soms fruitig
Brand Dubbelbok, Paulaner München Salvator(D)

De wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 26 november 2005.
Het inleveren van de flessen kan plaatsvinden in de periode van 1 tot 19 november.
Op 19 november zullen de flessen worden opgehaald en is inschrijven niet meer mogelijk.
De inschrijving voor de wedstrijd kan plaatsvinden via de special "BONK website" die vanaf 1 september in de lucht zal zijn.
Op de door het Labo (Landelijk Amateur Bierbrouwers Overleg) beschikbaar gestelde website kan een digitaal aanmeldingsformulier worden ingevuld en zal nadere informatie over de wedstrijd te vinden zijn.

De wedstrijd zal in de middag plaatsvinden en naast een rondleiding door de Friesche Bierbrouwerij zal ook een bokbier proeverij
deel gaan uitmaken van het programma.
Het keuren van de bokbieren zal worden verzorgd door de keurmeesters van het bierkeurmeestersgilde Zij zullen ook dit jaar garant staan voor een gedegen weging van de ingezonden bieren.

Graag wil ik u mede namens het Groningsch Bier- en Wijngilde uitnodigen om aan het Bokbier Open Nederlands Kampioenschap deel te nemen. In de eerste week van september zal nadere informatie over de website, inschrijving, inleveradressen etc. bekend worden gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Hans Warning
Voorzitter de Koperen Tsjettel
Friesland.

Hopmans

Hey jongens, wie gaan er allemaal naar toe ?

 :degroeten:

Drents Hopbier

Citaat van: Johannes op 08-07-2005  21:14 uDaarnaast van het type Meibok/Blonde Bok, Dubbelbok of "Gewone Bok".  Denk aan commerciële voorbeelden uit de range Amstel Bock – Heineken Tarwebok tot Maasland Bok of het IJ Bokbier. Variatie mogelijkheden genoeg, als het maar een bokbier is.
Ik vind het toch jammer dat Weizen(doppel)bock niet ingezonden mag worden. Misschien bij de BONK in 2006?
Hans

Herman

Heb je er al een mailtje aan gewaagd? Wellicht kan dit alsnog.

Drents Hopbier

Citaat van: Herman Holtrop op 10-08-2005  20:51 uHeb je er al een mailtje aan gewaagd? Wellicht kan dit alsnog.
Op mijn mailtje stuurde Hans Warnink mij terug: "alleen de drie in de bijlage genoemde bieren kunnen worden ingezonden"
Hans

Herman

Tsja, wellicht verwacht men weinig inzendingen in die stijl. Vooropgesteld: er is nu al een type meer dan vorig jaar, dus wellicht volgend jaar! Heb je een beproefd recept Hans? Ik wil zelf nog eens iets in de stijl van de Aventinus brouwen, volgens recept Wheeler & Protz.

Drents Hopbier

Citaat van: Herman Holtrop op 10-08-2005  22:15 uHeb je een beproefd recept Hans? Ik wil zelf nog eens iets in de stijl van de Aventinus brouwen, volgens recept Wheeler & Protz.
Ik heb op http://home.wanadoo.nl/hoorns.hopbier/weizenbock.html  een paar recepten staan. Of ze echt beproefd zijn weet ik niet. Zelf ben ik nog aan het experimenteren. Meestal met commerciële gist die ik meenam tijdens vakantie in Duitsland. Maar dit jaar geen vakantie, maar verhuizing.
Recept van Wheeler&Protz ken ik niet, maar Aventinus is mijn grote voorbeeld.
Hans

Johannes

Brouwers,

De Bonk website is online! Zet het geluid van je PC aan en klik HIER!

:degroeten:

Johannes

Hopmans

CiteerIk vind het toch jammer dat Weizen(doppel)bock niet ingezonden mag worden. Misschien bij de BONK in 2006?
Hans

Toch staat dit op de BONK-site:

Inzendingen mogen zowel onder- als bovengistend zijn. Mogelijk zijn de types Meibok/Blonde Bok, Dubbelbok of "Gewone Bok", Licht Dubbelbock en Weizen (doppel)bock.
Denk aan commerciële voorbeelden uit de range Amstel Bock – Heineken Tarwebok tot Maasland Bok of het IJ Bokbier. Variatie mogelijkheden genoeg, als het maar een bokbier is.

 :degroeten:

Hopmans

We zien trouwens wel weer wie het boegbeeld is van het BONK hey mannen.   8)

http://www.bonk2005.brouwen.nl/index.htm

http://www.vansteenberge.com/newmodel/htm/1nl/11600nl.htm

Een Belgische Leute bok !

Steek die maar in je zak Martin ! Ha Ha Ha  ;D

 :degroeten:

Drents Hopbier

Citaat van: Hoppie op 13-08-2005  12:37 uToch staat dit op de BONK-site:Mogelijk zijn de types Meibok/Blonde Bok, Dubbelbok of "Gewone Bok", Licht Dubbelbock en Weizen (doppel)bock.
Dan heeft kennelijk iemand of een Aventinus geproefd en/of over zijn hart gestreken.
Hans

Johannes

Op het forum hebben al enkele brouwers hun bokrecepten gepost, hopelijk vinden we deze ook weer terug op de inzendingenlijst van het Bonk. Zo uit mijn hoofd hadden we vorig jaar 23 inzendingen voor Bonk daar waren we als organisatie tevreden mee aangezien het de eerste keer was. Wanneer blijkt dat er een gelijk aantal of liever nog, meer inzendingen zijn, zal ik me er voor inzetten dat er volgend jaar weer een Bonk komt.

Vorig jaar was de kwaliteit van de ingezonden bieren over het algemeen wat aan de lage kant, ik weet nog dat Peter van der Hurk opmerkte dat veel bieren te gebrand zijn, dit is misschien iets om rekening mee te houden.

groet Johannes

MO

en als mensen nu pas gaan brouwen zijn ze misschien wat laat voor een bier dat vrij lang rijpen moet. ik doe zelf niet mee, ik hoop tegen de tijd dat de BONK er is weer te kunnen brouwen in mijn nieuwe installatie.

Johannes

Citaat van: MO op 16-08-2005  23:24 uen als mensen nu pas gaan brouwen zijn ze misschien wat laat voor een bier dat vrij lang rijpen moet. ik doe zelf niet mee, ik hoop tegen de tijd dat de BONK er is weer te kunnen brouwen in mijn nieuwe installatie.

nee hoor  :neenee: helemaal niet laat, gewoon brouwen die bok!  :police:

he Martin, nou niet mensen gaan ontmoedigen om nog een bok te brouwen he? ;)


Hopmans

Mmm, Ik kap met mijn bok.
Jammer.

Blondje dan maar.  :huilen:

 :degroeten:

Herman

Citaat van: MO op 16-08-2005  23:24 uen als mensen nu pas gaan brouwen zijn ze misschien wat laat voor een bier dat vrij lang rijpen moet.

Mijn 3e prijs van vorig jaar heb ik gewonnen met een brouwsel dat op 22 augustus is gebrouwen. Ik geloof eigenlijk ook niet dat de grote brouwerijen ver van te voren hun bok brouwen.

Edgar

Citaat van: Hoppie op 17-08-2005  00:01 uMmm, Ik kap met mijn bok.
Jammer.

Blondje dan maar.  :huilen:

Ik denk dat Johannes vooral refereerde aan bijvoorbeeld ondergisters en/of bieren met veel gebrande mout. Die hebben misschien wat langer nodig om optimaal te zijn. Maar als je vandaag met je starter begint Hoppie, en niet te voorzichtig pitcht voor een snelle (en neutrale) vergisting, heb je tijd zat.

Adrie

Ik probeer al een aantal dagen om het inschrijvingsformulier in te vullen en te verzenden (op de site, uiteraard) van verschillende machines met verschillende browsers in internetverbindingen, maar ik krijg telkens een foutmelding en dat ik het later nog eens moet proberen. Hebben meer mensen dit probleem?

Johannes

Ik zal navragen wat er aan de hand is...

Hopmans

Linux is het probleem denk ik.
Moet je toch weer Windows installeren Adrie.  ;D

 :degroeten:

Herman

Ik heb het ook tevergeefs geprobeerd, heb de fout ook doorgegeven. Hopelijk wordt dit snel opgelost.

Herman

A3 e.a.,

Je kunt je weer inschrijven via de site, mijn aanmelding is inmiddels verwerkt.

Groet,
Herman

Herman

Hmm, toch nog wat probleempjes. Maar er wordt aan gewerkt heb ik begrepen. Inschrijven lijkt goed te gaan, maar de bevestiging is niet leesbaar. Het is nu even afwachten of de inschrijving goed is aangekomen. Zodra ik meer weet, laat ik het hier weten.

Adrie

Ik kreeg gisteren wel een goede bevestiging, dus blijkbaar gaat het niet allemaal fout.

warningh

Beste Brouwers,

tot onze schrik merkten we enkele dagen geleden dat de inschrijving voor het BONK 2005 via de website niet meer lukte. Na invulling van het formulier verscheen een mededeling het later nog eens te proberen. Niet erg handig.
Verhuizing van de site naar een andere server bleek de boosdoener.
Het probleem is inmiddels gelukkig opgelost, aanmelden kan weer gewoon via de elektronische weg.
Namens de organisatie een welgemeend excuus voor het ongemak en de verwarring.
De website: http://bonk2005.brouwen.nl

Met groet,
Hans Warning
Koperen Tsjettel Friesland


link hersteld door Edgar

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.