Gebruik van bijvoet (mugwort) in ales

Gestart door bierwillumpie, 25-10-2014 14:43 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

bierwillumpie

Hey wie van jullie heeft ervaring met het brouwen met bijvoet als kruid. Via Sacred Herbal Healing Beers van Buhner kwam ik op het idee. Jaren geleden een keer een biertje ermee gebrouwen en er dus nu achter gekomen dat dat een veel te hoge dosis had (25 gram/liter).
Nu gebruik ik 2 gram/liter en laat het 60 minuten meekoken in combinatie met (lagere dosis) hop. Zonder hop verzuurde het bier te snel.
Iemand van jullie tips/ervaring wat betreft dosis en kooktijd?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.