Zoals Hoppenbrouwers al aangeeft moeten 2 zakjes van in totaal 20 gram toch voldoende zijn voor 20 liter.
Inmiddels loopt de vergisting nu, alleen redelijk traag...
Ik denk dat het gewoon te maken heeft zoals ik al eerder aangaf dat de gist door de leeftijd te weinig vitaal is.
Ligt ook aan het begin SG van je wort. Die heb ik niet gelezen in je berichten.
Waar ik op wilde wijzen is dat de zakjes van Mangrove Jack's minder gist bevatten dan bij Fermentis.
En verder is mijn ervaring dat je bij een ondergister meer gist moet gebruiken naar mate je kouder vergist. Mr Malty houdt daar geen rekening mee. Bij de informatie over de Fermentis ondergistende gisten wordt dit wel vernoemd. Het aardig te zien dat Fermentis per 100 liter wort 80 g adviseert als je vergist bij 15 ºC en 120 g als de vergistingstemperatuur op 12 ºC. Onder de 12 ºC zou je zelfs 200 tot 300 g bij 9 ºC moeten gebruiken.
Nu is de gist van Mangrove Jack's natuurlijk niet dezelfde dan bijvoorbeeld de Fermentis W 34/70 maar in het geval jouw koelkast aan het werken is onder de 12 ºC zou het toch kunnen zijn dat je te weinig gist hebt geënt.