ONK 05 C3 - Barley Wine - Ger Daverveld

Gestart door Jacques, 25-06-2005 12:11 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Van Ger Daverveld kreeg ik vandaag het recept waarmee hij een derde prijs heeft gewonnen in de klasse C tijdens het ONK 2005. Het gaat om een licht gekleurde Barley Wine die veel tijd nodig heeft gehad om zich goed te ontwikkelen.



Brouwdatum   16-4-2003   brouwer   Ger Daverveld
Barley Wine            

recept voor 20 liter               

Storting                  
   6500 gr   pilsmout            
   700 gr   tarwemout            
   400 gr   maisvlok            
      aangevuld met water tot totaal van 22 l       

aanzuren               
   600 ml   melkzuur   1%         
                  

maischen   
temp. C      52   62   70   75
Tijd Min   10   30   30   5
                  
spoelen   water 80 C spoelen tot 24 liter            
                  
                  
Koken   90 min   

Hop en overige toevoegingen
   30 gr   styrian goldings hop   4,50%   90 min      
   30 gr   Saaz   2,70%   90 min      
   1000 gr   glucose      45 min      
   10 gr    Halletau Perle    7,60%   10 min      
   8 gr    Saaz   2,70%   10 min      
   1 tl   iers mos      10 min      
   3 gr   calcium chloride            
                  

Vergisting
gist   Kolsch korrel + 2 flesjes Westmalle Tripel         
                  
                  
SG      
begin      1100      16-4-03   
koud 0 C         5-5-03
eind      1020      18-6-03
   

Bottelen   18-6-03               
   glucose   160 gr   gist   2 flesjes Westmalle Tripel
            5 gr champagne gist korrel
                  

Ontwikkeling bier
ONK 04   60 pnt.   onvoldoende hergegist op fles         
ONK 05   89 pnt.   3e prijs klasse C            


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.