Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 05 C3 - Barley Wine - Ger Daverveld  (gelezen 7562 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 32.703
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
ONK 05 C3 - Barley Wine - Ger Daverveld
« Gepost op: 25-06-2005 12:11 u »
Van Ger Daverveld kreeg ik vandaag het recept waarmee hij een derde prijs heeft gewonnen in de klasse C tijdens het ONK 2005. Het gaat om een licht gekleurde Barley Wine die veel tijd nodig heeft gehad om zich goed te ontwikkelen.



Brouwdatum   16-4-2003   brouwer   Ger Daverveld
Barley Wine            

recept voor 20 liter               

Storting                  
   6500 gr   pilsmout            
   700 gr   tarwemout            
   400 gr   maisvlok            
      aangevuld met water tot totaal van 22 l       

aanzuren               
   600 ml   melkzuur   1%         
                  

maischen   
temp. C      52   62   70   75
Tijd Min   10   30   30   5
                  
spoelen   water 80 C spoelen tot 24 liter            
                  
                  
Koken   90 min   

Hop en overige toevoegingen
   30 gr   styrian goldings hop   4,50%   90 min      
   30 gr   Saaz   2,70%   90 min      
   1000 gr   glucose      45 min      
   10 gr    Halletau Perle    7,60%   10 min      
   8 gr    Saaz   2,70%   10 min      
   1 tl   iers mos      10 min      
   3 gr   calcium chloride            
                  

Vergisting
gist   Kolsch korrel + 2 flesjes Westmalle Tripel         
                  
                  
SG      
begin      1100      16-4-03   
koud 0 C         5-5-03
eind      1020      18-6-03
   

Bottelen   18-6-03               
   glucose   160 gr   gist   2 flesjes Westmalle Tripel
            5 gr champagne gist korrel
                  

Ontwikkeling bier
ONK 04   60 pnt.   onvoldoende hergegist op fles         
ONK 05   89 pnt.   3e prijs klasse C            


Tags: