Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2014 D1 - Anton Hoogland - Dubbel  (gelezen 5536 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline ATHOOGLAND

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 32
  • Land: nl
OBBK 2014 D1 - Anton Hoogland - Dubbel
« Gepost op: 28-09-2014 10:48 u »
Hierbij mijn recept voor de Dubbel waarmee ik met 90 punten eerste ben geworden in de D klasse.

Opmerking keurmeester: Mooi tonend bier wat prima in de typeomschrijving past. Proficiat.

De volgende puntenverdeling ontvangen:
- visueel 14
- geur 22
- smaak 23
- basissmaak 8
- body en mondgevoel beide 5
- nasmaak 13


BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk35
Naam receptDubbel 3
Brouwdatum24-06-2014
BiertypeDubbel
Volume29,5
Begin SG1,068 SG
Eind SG1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad70,6%
Berekende kleur (Morey)46 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)36 IBU
Brouwzaalrendement93,5 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
25,00 lWater uit Pompstation De Groeve 2012
4,00 mlMelkzuur
1,50 gMgSO4
19,65 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
59 mg/l11 mg/l21 mg/l175 mg/l35 mg/l42 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,000 kgPilsmoutDingemans3 EBC53,5 %
2,000 kgPale Ale moutDingemans7 EBC26,8 %
0,700 kgCara 120Dingemans120 EBC9,4 %
0,350 kgSpecial BDingemans350 EBC4,7 %
0,100 kgChocolademoutDingemans900 EBC1,3 %
0,325 kgBruine basterdsuikerSupermarkt35 EBC4,3 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.20 min.3,5 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.30 min.3,5 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.3,5 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
40,0 gNorthern Brewerbellen10,6%90 min.33,1 IBU
30,0 gSaazbellen3,1%15 min.3,4 IBU


Overige ingrediėnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik


Gist
HoeveelheidNaamType
23,0 gSafBrew Ale (S-33)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting19,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting19,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting19,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,022 SG
Schijnbare vergistingsgraad67,6%
Start nagisting28-06-2014
Temp. nagisting23,0 °C
Alcoholgehalte6,3 vol.%


Gebotteld op 5 juli met 8 gram suiker per liter.

Tags: