Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Rochefort 6 met zuurkoolgeur (DMS)  (gelezen 1637 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.240
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Rochefort 6 met zuurkoolgeur (DMS)
« Gepost op: 23-06-2005 23:19 u »
Ik zit aan een Rochefort 6. Lang geleden dat ik dit lid van de Rochfortfamilie gedronken heb.

Een kleine terleurstelling. Ik dacht te gaan genieten van een kwaliteitsbier. Jammer, ik ruik een zeer vreemde geur die ik nog niet eerder heb waargenomen bij een Rochfort: zuurkool!

Ongetwijfeld is de stof dimethylsulfide (DMS) hieraan schuldig. Zouden de trappisten de kooktijd hebben ingekort of ander mout gebruiken?

Gelukkig is DMS vrij vluchtig zodat ik na een tijdje toch nog kan gaan genieten.

Tags: DMS