Rochefort 6 met zuurkoolgeur (DMS)

Gestart door Jacques, 23-06-2005 23:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Ik zit aan een Rochefort 6. Lang geleden dat ik dit lid van de Rochfortfamilie gedronken heb.

Een kleine terleurstelling. Ik dacht te gaan genieten van een kwaliteitsbier. Jammer, ik ruik een zeer vreemde geur die ik nog niet eerder heb waargenomen bij een Rochfort: zuurkool!

Ongetwijfeld is de stof dimethylsulfide (DMS) hieraan schuldig. Zouden de trappisten de kooktijd hebben ingekort of ander mout gebruiken?

Gelukkig is DMS vrij vluchtig zodat ik na een tijdje toch nog kan gaan genieten.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.