Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Soortelijk gewicht is bereikt  (gelezen 7749 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline oneword

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 22
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Soortelijk gewicht is bereikt
« Reactie #25 Gepost op: 07-10-2014 07:24 u »
Dat gebeurd normaal ook niet. In principe zit er bijna geen CO2 opgelost in het bier, het waterslot zorgt er namelijk voor dat het netjes kan ontsnappen. Ik zou het bier gewoon bij kamertemperatuur laten staan, na 2 weken fles dag van te voren in de koelkast en dag erop nogmaals een flesje opentrekken. Verwacht dat deze netjes op druk zal zijn. De rest van het bier nog een maand of 3 laten rijpen.

Ik rijp mijn bier altijd bij kamertemperatuur in mijn gistkast. Het kan ook in de kelder of koelkast, belangrijkste is dat het donker staat. Wat de beste temperatuur is weet ik niet, heb geen eenduidig antwoord hierop kunnen vinden op het forum.

Oké dank jullie wel, ik ga het proberen. Zal ze ook donker zetten een paar maanden. Als ik ze af en toe schud kan dat geen kwaad of juist wel?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Brouwers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.833
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Soortelijk gewicht is bereikt
« Reactie #26 Gepost op: 07-10-2014 09:20 u »
Kan geen kwaad maar waarom zou je ze af en toe willen schudden?
Schudden voornamelijk zinvol in het begin om te zorgen dat de suiker met het jongbier goed gemengd is(eerste/tweede dag op fles). Daarna heeft het totaal geen nut

Offline oneword

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 22
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Soortelijk gewicht is bereikt
« Reactie #27 Gepost op: 07-10-2014 16:42 u »
Kan geen kwaad maar waarom zou je ze af en toe willen schudden?
Schudden voornamelijk zinvol in het begin om te zorgen dat de suiker met het jongbier goed gemengd is(eerste/tweede dag op fles). Daarna heeft het totaal geen nut

Zou het kunnen dat er na een aantal weken toch nog meer koolzuur en schuim in het bier komt of toch niet? Ik heb ze in ieder geval donker weg gezet en begin zaterdag aan de 2e brouwsel

Offline Brouwers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.833
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Soortelijk gewicht is bereikt
« Reactie #28 Gepost op: 07-10-2014 19:15 u »
Zou het kunnen dat er na een aantal weken toch nog meer koolzuur en schuim in het bier komt of toch niet? Ik heb ze in ieder geval donker weg gezet en begin zaterdag aan de 2e brouwsel

Volgens mij is het al meerdere malen herhaald hier. Gewoon geduld hebben, bier op kamer/vergistingstemperatuur laten staan (in het donker) dan zit er over een week of 2 á 3 gewoon koolzuur op.

Offline oneword

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 22
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Soortelijk gewicht is bereikt
« Reactie #29 Gepost op: 13-02-2015 17:05 u »
Inmiddels bijna op. Is helemaal goed gekomen met het koolzuur. Mijn volgende biertje zat zelfs teveel op helaas

Offline bierhenkie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 982
  • Land: 00
Re: Soortelijk gewicht is bereikt
« Reactie #30 Gepost op: 14-02-2015 08:16 u »
Dat gebeurt normaal ook niet. In principe zit er bijna geen CO2 opgelost in het bier, het waterslot zorgt er namelijk voor dat het netjes kan ontsnappen. Ik zou het bier gewoon bij kamertemperatuur laten staan, na 2 weken fles dag van te voren in de koelkast en dag erop nogmaals een flesje opentrekken. Verwacht dat deze netjes op druk zal zijn. De rest van het bier nog een maand of 3 laten rijpen.

Ik rijp mijn bier altijd bij kamertemperatuur in mijn gistkast. Het kan ook in de kelder of koelkast, belangrijkste is dat het donker staat. Wat de beste temperatuur is weet ik niet, heb geen eenduidig antwoord hierop kunnen vinden op het forum.
Het is goed om het bier een week of twee op dezelfde temperatuur als de vergisting te laten staan. Daarna koeler.

Tags: