[mout] pH in demiwater?

Gestart door seed7, 22-08-2014 11:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

seed7

In de moutspecificaties van BrouwHulp staan de parameters "pH in demiwater" en "Base tot pH 5,7 (mEq/l)".

Hoe bepaal je die?

Ik heb hier een mout waarvan ik met name de pH in demiwater zou willen weten en ik heb een pH meter. X gram mout in Y gram water?

Ingo

William

Dat zal waarschijnlijk in Congress wort gebeuren, dus 50 gram mout in 450 ml water.

Volgens mij wordt de mout helemaal fijn gemalen. Maar bij welke temperatuur, hoe de mout "oplossen" en of er nog een standaard maischprogramma overheen gaat....

seed7

Ik zal gewoon de onderstaande procedure volgen en na het vullen tot 450 g meten. Denk dat ik ook wel na een minuut of 10 bij 70°C al zou kunnen gaan koelen omdat de mout toch niet converteerd.

Congress Mash:
Citeer
  • Mash in with 150 ml of dist. Water at 45-46°C, while permanently stirring.
  • Mash exactly for 30 minutes at 45 °C
  • Raise mashing temperature up to 70 °C (rate 1 °C/min)
  • Fill in 100 ml of dist. water (70 °C)
  • After 10 minutes check out the saccharification. If it is not saccharified yet, check again every 5 min.
  • Mash for 1 hour at 70 °C. then cool down to room temperature 20 °C.
  • Add dist. water to the vessel, so that the total content of the vessel is exactly 450,0 g.
  • Filter the mash about folded filter reversing the first 100 ml

Ingo

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.