Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: [mout] pH in demiwater?  (gelezen 1821 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.975
  • Land: nl
    • Moaneschien
[mout] pH in demiwater?
« Gepost op: 22-08-2014 11:01 u »
In de moutspecificaties van BrouwHulp staan de parameters "pH in demiwater" en "Base tot pH 5,7 (mEq/l)".

Hoe bepaal je die?

Ik heb hier een mout waarvan ik met name de pH in demiwater zou willen weten en ik heb een pH meter. X gram mout in Y gram water?

Ingo


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.006
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: [mout] pH in demiwater ?
« Reactie #1 Gepost op: 22-08-2014 11:37 u »
Dat zal waarschijnlijk in Congress wort gebeuren, dus 50 gram mout in 450 ml water.

Volgens mij wordt de mout helemaal fijn gemalen. Maar bij welke temperatuur, hoe de mout "oplossen" en of er nog een standaard maischprogramma overheen gaat....

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.975
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: [mout] pH in demiwater ?
« Reactie #2 Gepost op: 22-08-2014 11:56 u »
Ik zal gewoon de onderstaande procedure volgen en na het vullen tot 450 g meten. Denk dat ik ook wel na een minuut of 10 bij 70C al zou kunnen gaan koelen omdat de mout toch niet converteerd.

Congress Mash:
Citaat
  • Mash in with 150 ml of dist. Water at 45-46C, while permanently stirring.
  • Mash exactly for 30 minutes at 45 C
  • Raise mashing temperature up to 70 C (rate 1 C/min)
  • Fill in 100 ml of dist. water (70 C)
  • After 10 minutes check out the saccharification. If it is not saccharified yet, check again every 5 min.
  • Mash for 1 hour at 70 C. then cool down to room temperature 20 C.
  • Add dist. water to the vessel, so that the total content of the vessel is exactly 450,0 g.
  • Filter the mash about folded filter reversing the first 100 ml

Ingo

Tags: