Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Olijfolie bij het maken van een starter  (gelezen 4354 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline davyd

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 577
  • Land: 00
  • foei, foei
Re: Olijfolie bij het maken van een starter
« Reactie #25 Gepost op: 14-02-2018 12:52 u »
Maar wees vrij je eigen menig hier over te hebben, als je bepaalde verbanden niet wil inzien.
Ik ga niet meer over tot een welles nietes spelletje daar ben ik te wijs voor geworden en steek in ook min tijd niet meer in ik heb wel belangrijker dingen te doen

Zoals een overheerlijke Alt te brouwen  ;)

Honderd procent exactamundo!! Behalve dat te wijs geworden, daar heb ik nog wat werk mee blijkbaar   :huilen:

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline 12345

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.229
  • Land: nl
  • Bier brouwen. Je bent nooit uitgeleerd.
Re: Olijfolie bij het maken van een starter
« Reactie #26 Gepost op: 14-02-2018 13:22 u »
Bovenstaande discussie vind ik heel interessant. Als goedwillende leek zou ik niet weten wie er gelijk heeft. Maar de proef is in de pudding dus ik probeer het gewoon uit.
Ik ga 20 liter pils brouwen en ben bezig met een getrapte starter: 0,7 liter en 2,8 liter.
Ik heb bij het maken van de poederoplossing beide keren één druppel olijfolie toegevoegd tijdens het koken. Beide startertrappen hevel ik af als ze klaar zijn.
Roeren op mijn roerder onder aluminiumfolie. Op die manier schijnt er toch nog een beetje zuurstof in het wort te komen. Dus ik beken: ik eet van twee walletjes. Ik ben dan ook geen wetenschapper, nog niet eens een scheikundige! Ik was maar werktuigbouwer en ben nu een eigenwijze brouwer.
Alles bij elkaar ziet het er goed uit. De hoeveelheden gist zijn groot. Als het bier goed gaat smaken, ben ik tevreden.
Dus als het goed werkt, dan blijf ik het zo doen.
Amen.

Offline Serge VL

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.191
  • Land: be
Re: Olijfolie bij het maken van een starter
« Reactie #27 Gepost op: 14-02-2018 13:43 u »
Honderd procent exactamundo!! Behalve dat te wijs geworden, daar heb ik nog wat werk mee blijkbaar   :huilen:
Ik zal U troosten met enkele biertjes met een bepaalde vorm van (bedenkelijke) kwaliteit  :proost:
 

Offline Koen S

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 530
  • Land: be
  • Waar de brouwer komt, moet de bakker niet zijn.
    • Sint Franciscus Home Brewery
Re: Olijfolie bij het maken van een starter
« Reactie #28 Gepost op: 14-02-2018 14:43 u »
Maar wees vrij je eigen menig hier over te hebben, als je bepaalde verbanden niet wil inzien.
Ik ga niet meer over tot een welles nietes spelletje daar ben ik te wijs voor geworden en steek in ook min tijd niet meer in ik heb wel belangrijker dingen te doen[/b]
Zoals een overheerlijke Alt te brouwen  ;)
Dat klinkt goed. Als die drinkbaar is, kan je het recept misschien eens posten?  8)

Offline BrouwMark

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 737
  • Land: nl
  • Huisbrouwerij Bestenasse
Re: Olijfolie bij het maken van een starter
« Reactie #29 Gepost op: 15-02-2018 00:49 u »
Ik stel vast dat de overgrote meerderheid problemen met vergisting op dit forum het gevolg is van te weinig gist te enten. Beter daarop concentreren.

Eens, davyd. Zijn we dat ook eens. :proost2:

Tags: