Ja maar... Zie ik dat nou te simpel? (Claims van kopers? Wordt steeds gekker in Nederland. No offence!)
Stel dat hier nu tot op drie cijfers achter de komma alle specificaties worden opgesomd.
Dan is het nog steeds de verantwoordelijkheid van de brouwer/bottelaar om te zorgen dat het product op de juiste wijze wordt gebruikt. (En hoe gaan die dan controleren of er grenzen worden benaderd c.q. overschreden, met hun - aannemelijkerwijze - beperkte uitrusting?)
Als commerciële brouwerijen (ik kan er zo 2 opnoemen maar ik weet niet of dat hier mag) ook hergisters bottelen in longnecks, lijkt het me dat deze er gewoon geschikt voor zijn en is het aan de amateurist (in de goede zin des woords) om ervoor te zorgen dat de flessen niet aan een te hoge druk worden blootgesteld.
Dus: Oscar +1:
bottelen als het bier is uitvergist met de correcte hoeveelheid bottelsuiker, lijkt mij.
Ik kieper mijn vol gekochte longnecks in ieder geval niet in de glasbak maar voeg ze toe aan de voorraad lege te bottelen flesjes
