Kefir Bier

Gestart door seed7, 24-07-2014 19:40 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

seed7

Brekingsindex van melkzuur is ca. 1.427, heb er niet aan gerekend, maar als er weinig alcohol gevormd wordt en veel melkzuur blijft de brekingsindex hoog. Zou nog een "dobber meting" kunnen doen maar dan ben ik meer dan de helft van kwijt.

Het smaakt niet zoals bij het vorige proeven naar gist en wort maar veel meer naar een uitgegist product. Bubbelt ook al een hele tijd niet meer, maar dat hoeft ook niet bij alle melkzuurbacterien.

Ingo

BrouwMark

Hoi,

Excuses voor de schop omhoog. Is er nog iets geworden van dit experiment? Ik kwam dit topic tegen omdat ik me afvroeg of ik kan 'ketelzuren' met kefir. Ik heb al het één en ander gevonden, oa bij 'milk the funk', maar ik ben benieuwd naar een ervaringsdeskundigenervaring.  :)

Mark.

seed7

Citaat van: BrouwMark op 09-07-2018  12:33 uExcuses voor de schop omhoog. Is er nog iets geworden van dit experiment? Ik kwam dit topic tegen omdat ik me afvroeg of ik kan 'ketelzuren' met kefir. Ik heb al het één en ander gevonden, oa bij 'milk the funk', maar ik ben benieuwd naar een ervaringsdeskundigenervaring.  :)

Mark,

Op een gegeven moment heb ik het potje leeg gedronken en geen verdere pogingen ondernomen.

Ketelverzuring kun je er niet mee omdat de Kefir een symbiose van gisten en bacteriën is en je wilt alleen maar bacteriën hebben.

Ik heb een standaard starterwort van moutextractpoeder gemaakt, ik denk dat de Kefir er baat bij heeft als je een wort maakt die zeer goed vergistbaar is, voornamelijk simpele suikers.

Ingo

BrouwMark

Citaat van: seed7 op 09-07-2018  15:38 uMark,

Op een gegeven moment heb ik het potje leeg gedronken en geen verdere pogingen ondernomen.

Ketelverzuring kun je er niet mee omdat de Kefir een symbiose van gisten en bacteriën is en je wilt alleen maar bacteriën hebben.

Ik heb een standaard starterwort van moutextractpoeder gemaakt, ik denk dat de Kefir er baat bij heeft als je een wort maakt die zeer goed vergistbaar is, voornamelijk simpele suikers.

Ingo

O ja, natuurlijk, er zitten ook gisten in...  ::)

Maar zo een fermentatie(tje) zoals jij hebt gedaan, hoe smaakte dat? Was er een fijn zuurtje aanwezig? Zou je aanraden er extra een echte biergist aan toe te voegen?

Mark.

Edit: is het een gek idee om een soort ketelzuring te doen, ondanks de aanwezigheid van gist, vervolgens het bier te pasteuriseren (kort en koel genoeg om de gevormde alcohol niet al te veel te laten vervliegen) en daarna verder te vergisten met een gewone biergist? Ik heb liever de bacteriën niet in mijn vergistingsvaten...

seed7

Gewoon proberen, maak een liter wort met moutextractpoeder, laat het een paar dagen warm staan met de Kefir, koken en gisten.

Ingo

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.