Mark,
Op een gegeven moment heb ik het potje leeg gedronken en geen verdere pogingen ondernomen.
Ketelverzuring kun je er niet mee omdat de Kefir een symbiose van gisten en bacteriën is en je wilt alleen maar bacteriën hebben.
Ik heb een standaard starterwort van moutextractpoeder gemaakt, ik denk dat de Kefir er baat bij heeft als je een wort maakt die zeer goed vergistbaar is, voornamelijk simpele suikers.
Ingo
O ja, natuurlijk, er zitten ook gisten in...

Maar zo een fermentatie(tje) zoals jij hebt gedaan, hoe smaakte dat? Was er een fijn zuurtje aanwezig? Zou je aanraden er extra een echte biergist aan toe te voegen?
Mark.
Edit: is het een gek idee om een
soort ketelzuring te doen, ondanks de aanwezigheid van gist, vervolgens het bier te pasteuriseren (kort en koel genoeg om de gevormde alcohol niet al te veel te laten vervliegen) en daarna verder te vergisten met een gewone biergist? Ik heb liever de bacteriën niet in mijn vergistingsvaten...