Kokosnoot in bier?

Gestart door Laurent1, 23-07-2014 13:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Laurent1

Hallo iedereen!

Een vriend had het idee om een bier te maken met kokosnoot, limoen en munt.
Moet te doen zijn denk ik, alleen heeft er precies niemand ervaring met kokosnoot...
Samen met cascadehop denk ik wel dat dit potentieel een licht en fris zomerbier kan worden (zolang er geen overdosissen van smaak zijn).
Eventueel om te verwerken in een tarwebier misschien? Hier heb ik echter geen ervaring mee..

Wat denken jullie ervan? Tips, suggesties & ideeën?

Gerb

Ik heb dat eens een tijd geleden gebrouwen. Een donker bier met kokosnoot. Hiervoor heb ik de 'dessicated' (zoiets) coconut bij de toko gekocht. Even uit mijn hoofd 150-200 gram in de oven gerooster tot bruin. Dit heb ik aan de lagering toegevoegd voor een dag of 5. Dat was een goed bier en de kokosnootsmaak was subtiel aanwezig. Het bier had een beetje een romig mondgevoel gekregen.


Laurent1

Top! klinkt goed, zal ik ook eens proberen

Joepie

Aha als dat lukt mag je me wel een flesje sturen of even doorgeven waar deze te drinken is lijkt mij
allereerst wel grappig  ;D

En misschien ook nog kei lekker  :proost:

En kokosnoot schijnt ook nog super gezond te zijn voor je hersens of zoiets  :nut: :groots:

Veel succes ermee
en natuurlijk veel drinkplezier ook alvast

Vriendelijke groetjes  :degroeten: :degroeten: :degroeten:
Joepie

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.