Algemeen > Stel je voor

Even de BRAK voorstellen!!

(1/5) > >>

BartK:
Hallo iedereen,

Voor diegene die nog nooit van de BRAK hebben gehoord; het staat voor de Brouw Ridders der Arago Kelder.
Zoals de naam al zegt brouwen wij, en natuurlijk is dit bier, wij zijn een groep studenten Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente. Arago is dan ook de studievereniging die zich in de kelder van ons gebouw bevindt.

We zijn als commissie opgericht in 1996, we bestaan nu dus bijna 10 jaar en hebben op dit moment 87 bieren gebrouwen. Dit jaar is de eerste keer dat wij met het ONK meededen en meteen heeft een van onze bieren de 3de prijs in catagorie D gekregen. Het recept van het winnende bier, Dubbelbo(c)k genaamd Feutenbier, zal binnenkort ook op dit forum te vinden zijn.

Door de jaren heen zijn er studenten bij gekomen en studenten afgevallen. Om de vriendengroep, die in alle jaren is ontstaan, bij elkaar te houden is er een dispuut ontstaan, de Bracque. Het dispuut bestaat nu uit bijna 30 personen en breidt ieder jaar uit.

Mochten jullie meer over ons willen weten, of zijn jullie geinteresseerd in ons bier, mail dan naar bartk@bracque.nl
Je kunt natuurlijk ook altijd de website van ons dispuut en onze commissie bezoeken; http://www.bracque.nl/

Met vriendelijke groet,

BartK
Interim voorzitter der Bracque en BRAK

Adrie:
Ha Bart,

Welkom op het forum. Je zult hier veel informatie van je gading vinden en discussieer vooral mee!

Nog van harte gefeliciteerd met jullie prijs. Wellicht is je opgevallen dat er een heleboel leden van dit forum aanwezig waren.

Groeten,

A3

MO:
Leuk! Brouwende ballen! Altijd gezellig. Gefeliciteerd met jullie prijs. Ben zeer benieuwd naar het recept.

Eduard:
Ha, ja, het Brak zegt me wel wat. Als Scintilliaan en practiserend TO-er was ik helaas niet welkom als medebrouwer destijds; ik deed 'de verkeerde studie'. Naja, ik doe'm nog steeds ;)

Groeten uit zonnig Oslo

Eduard samenvol

BartK:

--- Citaat van: Eduard op 07-06-2005  20:32 u ---Ha, ja, het Brak zegt me wel wat. Als Scintilliaan en practiserend TO-er was ik helaas niet welkom als medebrouwer destijds; ik deed 'de verkeerde studie'. Naja, ik doe'm nog steeds ;)

Groeten uit zonnig Oslo

Eduard dinkersfeest
--- Einde van citaat ---

Inderdaad is het bij de BRAK de bedoeling puur en alleen teschnisch natuurkundigen in ons midden te hebben, toch zijn er wel eens uitzonderingen gemaakt. Welke niet verkeerd gevallen. Overigens, zoals jij waarschijnlijk wel weet, valt brouwende ballen wel mee. Bij deze studie is zo goed als geen sprake van ballen, daarvoor moet je meer zoeken bij Economie en bedrijfskundige studies. Ik zeg niet dat ze er niet zijn bij betà studies, maar in ieder geval in veel mindere mate.

We zijn dan misschien een commissie, maar wel een met een selectieprocedure. Je bent niet zomaar BRAKker, en inderdaad, zoals Eduard al meldde, kun je niet gewoon lid worden. Dit is met meerdere redenen, naast dat we de groep niet te groot willen, is het kiezen van de mannen ook gericht op het later lid worden van het dispuut.

Op dit moment brouwen we op een gaspit van 45 cm, met een zelfgefabriceerde rvs brouwpan (voormalig bierfust) en vele andere objecten. Wat mist bij ons brouwproces is het afkoelen voordat gist wordt toegevoegd. Ik vraag me dan bij deze ook af hoe groot het van invloed is, het snel afkoelen na het koken van het wort? Verder nog een vraagje, hoeveel invloed heeft lageren op alcoholpercentage, zuurgraad, bitterheid, schuimlaag, enz?

Groeten en tot een volgende keer,

BartK
Interim voorzitter Bracque en BRAK

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie