Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Duvel tripel hop '13  (gelezen 3847 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Sjoerdd96

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 84
  • Land: nl
  • Bier vanaf je 18e? Dan brouw ik het zelf wel!
Duvel tripel hop '13
« Gepost op: 28-06-2014 14:20 u »
Ik ben zelf niet echt een duvel fan, maar de tripel hop vind ik wel erg lekker. Vooral die van vorig jaar (2013). Dus heb ik de hop (Sorachi Ace) besteld en kan ik aan de slag.
Ik heb verschillende duvel recepten samengevoegd tot zover.
Heb nog wel een aantal vragen over het recept:
- Op welke temperaturen kan ik het best vergisten?
- De koudhop voeg ik toe tijdens de nagisting, hoelang moet dit of gewoon net zolang tot dat het bier uit vergist is?
- Hoeveelheid koudhop, voldoende denk ik zelf. Maar niet tč sterk?

Graag uw commentaar! :brouwen:

 1 Kg suiker ga ik tijdens de vergisting toevoegen.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptDuvel Tripel hop '13
Brouwdatum-2014
BiertypeSterke Blonde
Volume37,0 l
Begin SG1,076 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)32 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
34,00 lWater uit Zutphen
15,24 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
7,000 kgPilsmoutDingemans3 EBC63,0 %
0,607 kgTarwevlokkenSupermarkt2 EBC5,5 %
0,500 kgRijstvlokkenSupermarkt2 EBC4,5 %
1,000 kgKristalsuiker
Vergisting
Supermarkt0 EBC9,0 %
2,000 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC18,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
55,0 °C1 min.1 min.4,2 l/kg
62,0 °C5 min.60 min.4,2 l/kg
72,0 °C10 min.15 min.4,2 l/kg
78,0 °C5 min.5 min.4,2 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
59,2 gStyrian Goldingsbellen5,0%60 min.24,0 IBU
96,1 gSaazpellets3,5%15 min.8,0 IBU
70,0 gSorachi Acepellets12,0%koudhop0,0 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
1,000 l + 0,8 l + 0,7 l getrapte starterBelgian Strong Ale (1388)bovengist

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.451
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Duvel tripel hop '13
« Reactie #1 Gepost op: 28-06-2014 17:08 u »
Ik ben zelf niet echt een duvel fan, maar de tripel hop vind ik wel erg lekker. Vooral die van vorig jaar (2013). Dus heb ik de hop (Sorachi Ace) besteld en kan ik aan de slag.
Ik heb verschillende duvel recepten samengevoegd tot zover.
Heb nog wel een aantal vragen over het recept:
- Op welke temperaturen kan ik het best vergisten?
- De koudhop voeg ik toe tijdens de nagisting, hoelang moet dit of gewoon net zolang tot dat het bier uit vergist is?
- Hoeveelheid koudhop, voldoende denk ik zelf. Maar niet tč sterk?

Graag uw commentaar! :brouwen:

 1 kg suiker ga ik tijdens de vergisting toevoegen.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptDuvel Tripel hop '13
Brouwdatum-2014
BiertypeSterke Blonde
Volume37,0 l
Begin SG1,076 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)32 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
34,00 lWater uit Zutphen
15,24 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
7,000 kgPilsmoutDingemans3 EBC63,0 %
0,607 kgTarwevlokkenSupermarkt2 EBC5,5 %
0,500 kgRijstvlokkenSupermarkt2 EBC4,5 %
1,000 kgKristalsuiker
Vergisting
Supermarkt0 EBC9,0 %
2,000 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC18,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
55,0 °C1 min.1 min.4,2 l/kg
62,0 °C5 min.60 min.4,2 l/kg
72,0 °C10 min.15 min.4,2 l/kg
78,0 °C5 min.5 min.4,2 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
59,2 gStyrian Goldingsbellen5,0%60 min.24,0 IBU
96,1 gSaazpellets3,5%15 min.8,0 IBU
70,0 gSorachi Acepellets12,0%koudhop0,0 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
1,000 l + 0,8 l + 0,7 l getrapte starterBelgian Strong Ale (1388)bovengist


Tags: