Duvel tripel hop '13

Gestart door Sjoerdd96, 28-06-2014 14:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sjoerdd96

Ik ben zelf niet echt een duvel fan, maar de tripel hop vind ik wel erg lekker. Vooral die van vorig jaar (2013). Dus heb ik de hop (Sorachi Ace) besteld en kan ik aan de slag.
Ik heb verschillende duvel recepten samengevoegd tot zover.
Heb nog wel een aantal vragen over het recept:
- Op welke temperaturen kan ik het best vergisten?
- De koudhop voeg ik toe tijdens de nagisting, hoelang moet dit of gewoon net zolang tot dat het bier uit vergist is?
- Hoeveelheid koudhop, voldoende denk ik zelf. Maar niet tè sterk?

Graag uw commentaar! :brouwen:

 1 Kg suiker ga ik tijdens de vergisting toevoegen.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptDuvel Tripel hop '13
Brouwdatum-2014
BiertypeSterke Blonde
Volume37,0 l
Begin SG1,076 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)32 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
34,00 lWater uit Zutphen15,24 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
7,000 kgPilsmoutDingemans3 EBC63,0 %
0,607 kgTarwevlokkenSupermarkt2 EBC5,5 %
0,500 kgRijstvlokkenSupermarkt2 EBC4,5 %
1,000 kgKristalsuiker
Vergisting
Supermarkt0 EBC9,0 %
2,000 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC18,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
55,0 °C1 min.1 min.4,2 l/kg
62,0 °C5 min.60 min.4,2 l/kg
72,0 °C10 min.15 min.4,2 l/kg
78,0 °C5 min.5 min.4,2 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
59,2 gStyrian Goldingsbellen5,0%60 min.24,0 IBU
96,1 gSaazpellets3,5%15 min.8,0 IBU
70,0 gSorachi Acepellets12,0%koudhop0,0 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
1,000 l + 0,8 l + 0,7 l getrapte starterBelgian Strong Ale (1388)bovengist


Jacques

Citaat van: Sjoerdd96 op 28-06-2014  14:20 uIk ben zelf niet echt een duvel fan, maar de tripel hop vind ik wel erg lekker. Vooral die van vorig jaar (2013). Dus heb ik de hop (Sorachi Ace) besteld en kan ik aan de slag.
Ik heb verschillende duvel recepten samengevoegd tot zover.
Heb nog wel een aantal vragen over het recept:
- Op welke temperaturen kan ik het best vergisten?
- De koudhop voeg ik toe tijdens de nagisting, hoelang moet dit of gewoon net zolang tot dat het bier uit vergist is?
- Hoeveelheid koudhop, voldoende denk ik zelf. Maar niet tè sterk?

Graag uw commentaar! :brouwen:

 1 kg suiker ga ik tijdens de vergisting toevoegen.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptDuvel Tripel hop '13
Brouwdatum-2014
BiertypeSterke Blonde
Volume37,0 l
Begin SG1,076 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)32 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
34,00 lWater uit Zutphen15,24 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
7,000 kgPilsmoutDingemans3 EBC63,0 %
0,607 kgTarwevlokkenSupermarkt2 EBC5,5 %
0,500 kgRijstvlokkenSupermarkt2 EBC4,5 %
1,000 kgKristalsuiker
Vergisting
Supermarkt0 EBC9,0 %
2,000 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC18,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
55,0 °C1 min.1 min.4,2 l/kg
62,0 °C5 min.60 min.4,2 l/kg
72,0 °C10 min.15 min.4,2 l/kg
78,0 °C5 min.5 min.4,2 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
59,2 gStyrian Goldingsbellen5,0%60 min.24,0 IBU
96,1 gSaazpellets3,5%15 min.8,0 IBU
70,0 gSorachi Acepellets12,0%koudhop0,0 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
1,000 l + 0,8 l + 0,7 l getrapte starterBelgian Strong Ale (1388)bovengist


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.