Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Monkey Blues  (gelezen 1465 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline ciesvandekwis

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.547
  • Land: be
  • napalm is er nog palm
    • De Gentse Biervereniging
Monkey Blues
« Gepost op: 18-06-2014 16:35 u »
Volgende wordt een klassieker, benadering van blauwe Chimay met 2 experimentjes:

- opkweek Chimay gist, die had ik nog niet gedaan, eergisteren opgestart, en starter staat al stevig te burpen op de magneetroerder
- eigen gemaakte donkere kandijsiroop, zoals op uitgelegd, ik gebruik voedselveilig fosforzuur.

BROUWPLANNER RAPPORT - (V6.1testB)  - Datum Export: 16/06/2014

Naam van het bier                        : Monkey Blues
Type van het bier                        : Biertype
Brouwvolume                              : 20 liter
Extractie-efficiëntie                    : 72%
Voorspelling begindensiteit              : 1065,4 SG /16,0 °P /16,3 Brix
Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1011,7 SG /3,0 °P
Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 7,2%
Voorspelling IBU totaal  / EBC-kleur     : 26 IBU  /  75 EBC

STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS
Grondstof                            EBC       kg       % Gewicht
Palemout 7                           8       4,200        66,8 %
CaraMunich (Cara 120)                120     0,500        07,9 %
Special B (Cara 400)                 390     0,240        03,8 %
Chocolademout (Mout roost 900)       900     0,075        01,2 %
Black 1400                           1400    0,075        01,2 %

homemade kandijstroop               100     0,800        12,7 %

MAISCHEN EN SPOELEN
Gekozen Profiel: (Z) Zacht
Maischwater : 19,6 liter aan 68 °C
              63,0°C gedurende 25 min (ß amylase (maltose))
              72,0°C gedurende 30 min (a amylase (body) )
              Filterspoelen: ga naar 75..78°C
Totaal spoelwater : 14,2 liter aan Max.80°C
Spoelen tot : 1012 SG (Of 3,1 °P of 3,2 Brix)

HOPPEN
Totale kooktijd : 70 minuten
Hop                           Vorm  alfa%  gram  Toev.na..'   IBU
Hallert.Hersbrücker (A)       PELL  3,5%    20      0'        9,7
Hallert.Hersbrücker (A)       PELL  3,5%    30      30'       11,9
Styrian Golding (A)           PELL  3,8%    30      60'       4,2

KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN
Additief                      Aantal  Eenheid   Toev. na..'

VERGISTING
Gistnaam           : Opkweek Chimay (FL)
Gisteigenschappen  : Weizenachtig, zwavelig

Volume giststarter: 1,2 liter maak met : 180 gram moutextract
en 4 gram gistvoeding in 1,2 liter water koken + pH aanpassen

Indien met korrelgist: Hoeveelheid = 15 gram

Tags: