Monkey Blues

Gestart door ciesvandekwis, 18-06-2014 16:35 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ciesvandekwis

Volgende wordt een klassieker, benadering van blauwe Chimay met 2 experimentjes:

- opkweek Chimay gist, die had ik nog niet gedaan, eergisteren opgestart, en starter staat al stevig te burpen op de magneetroerder
- eigen gemaakte donkere kandijsiroop, zoals op enkele plaatsen uitgelegd, ik gebruik voedselveilig fosforzuur.

BROUWPLANNER RAPPORT - (V6.1testB)  - Datum Export: 16/06/2014

Naam van het bier                        : Monkey Blues
Type van het bier                        : Biertype
Brouwvolume                              : 20 liter
Extractie-efficiëntie                    : 72%
Voorspelling begindensiteit              : 1065,4 SG /16,0 °P /16,3 Brix
Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1011,7 SG /3,0 °P
Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 7,2%
Voorspelling IBU totaal  / EBC-kleur     : 26 IBU  /  75 EBC

STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS
Grondstof                            EBC       kg       % Gewicht
Palemout 7                           8       4,200        66,8 %
CaraMunich (Cara 120)                120     0,500        07,9 %
Special B (Cara 400)                 390     0,240        03,8 %
Chocolademout (Mout roost 900)       900     0,075        01,2 %
Black 1400                           1400    0,075        01,2 %

homemade kandijstroop               100     0,800        12,7 %

MAISCHEN EN SPOELEN
Gekozen Profiel: (Z) Zacht
Maischwater : 19,6 liter aan 68 °C
              63,0°C gedurende 25 min (ß amylase (maltose))
              72,0°C gedurende 30 min (a amylase (body) )
              Filterspoelen: ga naar 75..78°C
Totaal spoelwater : 14,2 liter aan Max.80°C
Spoelen tot : 1012 SG (Of 3,1 °P of 3,2 Brix)

HOPPEN
Totale kooktijd : 70 minuten
Hop                           Vorm  alfa%  gram  Toev.na..'   IBU
Hallert.Hersbrücker (A)       PELL  3,5%    20      0'        9,7
Hallert.Hersbrücker (A)       PELL  3,5%    30      30'       11,9
Styrian Golding (A)           PELL  3,8%    30      60'       4,2

KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN
Additief                      Aantal  Eenheid   Toev. na..'

VERGISTING
Gistnaam           : Opkweek Chimay (FL)
Gisteigenschappen  : Weizenachtig, zwavelig

Volume giststarter: 1,2 liter maak met : 180 gram moutextract
en 4 gram gistvoeding in 1,2 liter water koken + pH aanpassen

Indien met korrelgist: Hoeveelheid = 15 gram

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.