Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 2014 B2 - Dunkel Weizen - Slot  (gelezen 5277 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Slot

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Land: nl
    • Hobbybrouwshop.nl
ONK 2014 B2 - Dunkel Weizen - Slot
« Gepost op: 09-06-2014 11:20 u »
Wat een feest! In de prijzen gevallen bij het ONK èn een finaleplaats bij de Brand wedstrijd  :nut:
Het was weer een gezellig weekendje met, inmiddels, bekende gezichten op de campings en bij de Brand brouwerij.

Voor 24 liter:
Tarwemout donker 55%
Münchenermout 22,5%
Viennamout 22,5%

Maischwater: 23,5 liter / spoelwater: 12,8 liter / pH aangepast tot 5,4 met 3 ml melkzuur

Maischschema:
10 minuten op 40 graden
10 minuten op 58 graden
30 minuten op 68 graden
  5 minuten op 78 graden

Kooktijd 90 minuten

Hop:
Hallertau Mittelfrüh (hopbellen) 75 minuten 11 IBU
Hallertau Mittelfrüh (hopbellen) 10 minuten   4 IBU

Gist:
Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen, giststarter van 1,2 liter

Totale vergisting 11 dagen. Begonnen bij 19 graden, oplopend naar 21.

Begin SG 1054, eind SG 1016, bottelsuiker 8gr/l  (5,5%vol)

Opmerkingen van de keurmeester:
Lekker bier!
Mag toch iets meer caramouten en daardoor een voller karakter hebben.

Menno  :brouwen:

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 32.707
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: ONK 2014 B2 - Dunkel Weizen - Slot
« Reactie #1 Gepost op: 09-06-2014 21:37 u »
Hoi Menno,

Heel erg bedankt voor het plaatsen van het recept. De verzameling van dit jaar is bijna compleet.

Tags: